Ügyészek vizsgálják az adathalász appokat

Szerző: digibiz

Címkék: mobil | alkalmazás

2011.
04.12.
09:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szövetségi ügyészek azt vizsgálják New Jersey-ben, hogy számos okostelefon alkalmazás továbbíthatott-e harmadik félnek információkat felhasználóikról, a megkérdezésük nélkül.

A vizsgálatok középpontjában jelenleg a Pandora áll, amelynek Androidos és iPhone-os verzióinál is felmerült, hogy információkat biztosított felhasználóiról, főleg hirdetőknek. Például az is tudható volt, hol van a lakhelyük. Az ügyészség most azt nézi át, mennyire tájékoztatták a felhasználókat arról, hogyan, és milyen adatokat tudnak róluk összegyűjteni, ha használják az alkalmazást, és azokat továbbítják-e. Nem csak a Pandorát vizsgálják, hanem más alkalmazások gyártói is kaptak idézést. 

A figyelem középpontjába került mostanában a jogtalan adatgyűjtés és továbbítás kérdése, többek között intelligens chipek kapcsán is, amelyek rengeteg használati tárgyban megtalálhatóak. A mobilos alkalmazásokat biztonságossági szempontból a The Wall Street Journal tesztelte legutóbb. 101 alkalmazást próbáltak ki, melyek közül 56 továbbította harmadik félnek a telefon egyedi azonosítóját, a felhasználó figyelmeztetése nélkül. 5 olyan volt, ami még a tulajdonos korát, nemét, és egyéb személyes adatokat is megosztott. Ilyen például a Pandora is.

Jelenleg több civilek által kezdeményezett adatvédelmi per is folyamatban van, hasonló problémák miatt, mint az ezeknél az alkalmazásoknál tapasztalható. Az ügyekben hozott döntések példaértékűek lesznek, és körvonalazhatnak egy szabályrendszert, amelyet a későbbiekben a gyártóknak be kell majd tartani.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Street View havi bontásban

Összegyűjtöttük a tavasz óta először Európában, majd egészen Ázsiáig terjedő botrány állomásait.

Street View-botrányok havi bontásban Street View-botrányok havi bontásban

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés