A Yahoo tiszta, az Apple szennyez

Szerző: digibiz

Címkék: Yahoo | Apple

2011.
04.22.
13:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Legalábbis a Greenpeace szerint. Aki rangsorolta az adatközpontokat aszerint, hogy azok mennyi károsanyagot bocsájtanak ki és mennyi energiát fogyasztanak.

A Greenpeace szerint a hatalmas szolgáltatás tömeget működtető adatközpontok adják a világ energiafogyasztásának 1,5-2 százalékát, és ez évente 12 százalékkal növekszik. Meglepő, hogy az egyébként igen radikális, és mindig a csak a rossz dolgokra rámutató Greenpeace előnyöket is talált a központok terjedésében. Egyre többen dolgozhatnak otthonról, és a digitális megoldások sokkal kisebb károsanyag termelődéssel járnak, mint a fizikai termékek létrehozása.

A Clean Energy Index 10 nagy adatközponttal rendelkező céget sorol fel, ahol azok kerültek előre akik nagyrészt megújuló energiaforrásokkal dolgoznak. Ezért a Google a Yahoo és az Amazon kapták itt a legmagasabb pontokat. A Coal Intensity lista pedig azt mutatja, hogy mennyire használnak a cégek olyan telepeket, melyek a széntől függnek. Itt aki kevés pontot kap az a nyerő. A Yahoo mindkét lista előnyös részén teljesített jól, náluk a jövőre nézve is az a cél, hogy egyre inkább eltávolodjanak a szénenergiától a megújuló energiaforrások felé. Az Apple viszont rosszul szerepelt mindkét indexen, valószínűleg azért is, mert most indítottak be egy hatalmas új adatközpontot Észak-Karolinában, ami egy szén alapú hálózatról kapja az energiát. Mellesleg a Facebook-nak és a Google-nek is van itt adatközpontja, és a Facebook ugyanúgy rosszul áll a listán mint az Apple. A Google viszont elkötelezett a tiszta energiaforrások mellett, ami utóbbi befektetéseikben is meglátszott, és ez a Greepeace-nél előnyös.

A Greenpeace listája inkább útmutató, hiszen a cégek nem osztanak meg energiatermelésükről minden információt. Ez érthető, hiszen egyik vállalat sem adja ki pénzügyi és energiával kapcsolatos adatait.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés