A Yahoo felvásárolja a Groupont?

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Yahoo | Groupn | Local Deals

2010.
11.17.
12:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Yahoo is beszállt a helyi vásárlási ajánlatok piacára. Egyelőre még nem startolt el a szolgáltatásuk, amiről ezért keveset lehet tudni, de az biztos, hogy például a Groupon árengedményeit is magába foglalja. Emellett a Yahoo három területre fókuszál a jövőben: a technológia fejlődésére, a baba-mama tartalomra és az új felhasználók megszerzésére.

A Yahoo is belépett az egyre fejlődő lokalizált vásárlási ajánlatok piacára, ugyanis bejelentették, hogy elindítják "Local Deals" elnevezésű szolgáltatásukat. Itt olyan partnerek árengedményeit gyűjtik össze mint például a Groupon, a LivingSocial vagy a Coupons.com. - írja a Mashable.com.

Más szóval, ahelyett, hogy fej fej mellett haladnának ezekkel a vállalatokkal, úgy tűnik, hogy a Yahoo inkább az egyesülést választotta. Azzal, hogy inkább magukba foglalják a meglévő ajánlatokat, ahelyett, hogy felépítenék a magukét, a Yahoo felhasználói a már megszokott biztonságos módon tudnak majd fizetni. Az oldal nem él még, és eddig nem is tudtak róla screenshotot küldeni a Mashable-nek, így nem lehet pontosan tudni, hogy hogyan fog kinézni.

Mashable.comA fejlesztés sok pletykát indított el arról, miszerint a Yahoo azt tervezgeti, hogy felvásárolja a Groupont, ezzel eddigi legnagyobb üzletüket megkötve. Carol Bartz, a Yahoo vezérigazgatója egy nemrég készült interjúban nem tagadta, hogy voltak ilyen tervek, de elmondta, hogy már nem tartják ezt olyan fontosnak, amióta beszálltak a Local Deals-be. Hozzátette, hogy három beszerzési területre koncentrál most a Yahoo. Az egyik, hogy hasznos technológiát és tudást szerezzenek. A másik, hogy még több tartalmat szerezzenek mint például a fél éve megvásárolt Associated Content.

A jövőben szeretnének babáknak és mamáknak szóló tartalmat vásárolni, mert ez fellendítené a nekik szóló hirdetések számát. Harmadik céljuk pedig az, hogy új felhasználók csatlakozzanak hozzájuk. Erre példaként az arab Maktoob weboldalt hozta fel, amit tavaly vásároltak meg.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés