A Yahoo is leépítéssel növeli bevételét

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / digibiz.hu

Címkék: Yahoo

2010.
12.15.
13:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Beigazolódott, amit hetek óta pletykáltak: a Yahoo megvált 600 dolgozójától. A leépítés a maradó munkatársakat nem érinti, a létszám csökkentésétőll a bevételek növekedését remélik. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy gondban van a Yahoo, mert nagyon lemaradt a Google és a Facebook mögött.

A Yahoo megerősítette, amiről már november óta pletykáltak, ugyanis valóban megvált 600 dolgozójától - írja a CNN.com. A cég szóvivője elmondta, hogy a leépítés a Yahoo 15 000 dolgozójának körülbelül 4 százalékát érinti világszerte. Majd hozzátette, hogy nem válogattak, hogy melyik részleg szenvedje meg jobban a leépítést. Egy email-es közleményben a cég leírta, hogy a személyi változtatások az előremutató stratégiájuk része, ami által reményeik szerint nő majd a bevételük. 

techcrunch.com
A leépítés híre először a Techcrunch.com oldalán tűnt fel november 11-én, akkor még 20 százalékos leépítésről pletykáltak. Majd ez később 10 százalékra redukálódott. A dolgozói bázis megcsonkítása azért volt fontos, mert a Yahoo kétségtelenül elvesztette vezető szerepét, és nagyon lemaradt a Google és a Facebook mögött, hirdetéseik száma egyre csökken. Ezen még az sem segített, hogy elindították a Local Deals-t, amibe a Groupon is beszállt. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés