A Yahoo is leépítéssel növeli bevételét

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / digibiz.hu

Címkék: Yahoo

2010.
12.15.
13:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Beigazolódott, amit hetek óta pletykáltak: a Yahoo megvált 600 dolgozójától. A leépítés a maradó munkatársakat nem érinti, a létszám csökkentésétőll a bevételek növekedését remélik. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy gondban van a Yahoo, mert nagyon lemaradt a Google és a Facebook mögött.

A Yahoo megerősítette, amiről már november óta pletykáltak, ugyanis valóban megvált 600 dolgozójától - írja a CNN.com. A cég szóvivője elmondta, hogy a leépítés a Yahoo 15 000 dolgozójának körülbelül 4 százalékát érinti világszerte. Majd hozzátette, hogy nem válogattak, hogy melyik részleg szenvedje meg jobban a leépítést. Egy email-es közleményben a cég leírta, hogy a személyi változtatások az előremutató stratégiájuk része, ami által reményeik szerint nő majd a bevételük. 

techcrunch.com
A leépítés híre először a Techcrunch.com oldalán tűnt fel november 11-én, akkor még 20 százalékos leépítésről pletykáltak. Majd ez később 10 százalékra redukálódott. A dolgozói bázis megcsonkítása azért volt fontos, mert a Yahoo kétségtelenül elvesztette vezető szerepét, és nagyon lemaradt a Google és a Facebook mögött, hirdetéseik száma egyre csökken. Ezen még az sem segített, hogy elindították a Local Deals-t, amibe a Groupon is beszállt. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés