A Vodafone-nal növel a Vivendi

Szerző: digibiz

Címkék: Vodafone | Vivendi

2011.
04.04.
12:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Vivendi megegyezett a Vodafone-nal, hogy megvegye 44 százalékos részesedését a francia SFR mobilszolgáltatóban, 7,95 milliárd euróért.

A megállapodás végére júniusra tehetnek pontot, de még hátra vannak hatósági ellenőrzések is. A Vivendi számára ez az üzlet nagymértékben növeli majd a nettó bevételeket, ami lehetőséget teremt nekik arra, hogy részvényeseiknek nagyobb osztalékot fizethessenek. A cég legutóbb 2009-ben kötött egy nagyobb üzletet, amikor 4,2 milliárd dollárért átvette a brazil GVT szolgáltató irányítását. A Vivendinek most nyílt célja, hogy ehhez hasonlóan érdekeltségeiben átvegye a vezető szerepet, ezért jött létre az SFR üzlet is.

Két héttel az AT&T és T-Mobile megállapodás után, ami 2004 óta a legnagyobb üzlet a vezeték nélküli piacon, az európai cégek részvényeinek értéke ugrásszerűen nőtt. Így a szakértők szerint ez a 7,95 milliárdos vételár sokkal kedvezőbb, mint amit a Vodafonenál korábban vártak. A szolgáltató részvényei ráadásul 2,1 százlalékos értéknövekedést mutattak, ami az elmúlt négy hát forgalmában a legmagasabb. De a Vivendinél is 0,4 százalékos emelkedést tapasztaltak.

A Vodafone a tavalyi év végén megvált 3,2 százalékos részesedésétől a China Mobile-ban, és eladta 3,1 milliárdot érő részét a japán Softbankban, továbbá tervezik, hogy megválnak 24 százalékos részesedésüktől a lengyel Polkomban is, amire máris rengeteg az érdeklődő. Viszont Indiában megvennék jelenlegi partnerüktől  5 milliárd dollárért a többségi tulajdont.

A Vodafone számára azért jó, hogy a Vivendivel hamar megállapodásra jutottak, mert így az üzlet lezárulhat, mielőtt Franciaországban megjelenne a negyedik mobilszolgáltató, a Free Mobile, ami jelentősen csökkentheti a mobil szolgáltatások árait az országban.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés