A Vodafone-nal növel a Vivendi

Szerző: digibiz

Címkék: Vodafone | Vivendi

2011.
04.04.
12:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Vivendi megegyezett a Vodafone-nal, hogy megvegye 44 százalékos részesedését a francia SFR mobilszolgáltatóban, 7,95 milliárd euróért.

A megállapodás végére júniusra tehetnek pontot, de még hátra vannak hatósági ellenőrzések is. A Vivendi számára ez az üzlet nagymértékben növeli majd a nettó bevételeket, ami lehetőséget teremt nekik arra, hogy részvényeseiknek nagyobb osztalékot fizethessenek. A cég legutóbb 2009-ben kötött egy nagyobb üzletet, amikor 4,2 milliárd dollárért átvette a brazil GVT szolgáltató irányítását. A Vivendinek most nyílt célja, hogy ehhez hasonlóan érdekeltségeiben átvegye a vezető szerepet, ezért jött létre az SFR üzlet is.

Két héttel az AT&T és T-Mobile megállapodás után, ami 2004 óta a legnagyobb üzlet a vezeték nélküli piacon, az európai cégek részvényeinek értéke ugrásszerűen nőtt. Így a szakértők szerint ez a 7,95 milliárdos vételár sokkal kedvezőbb, mint amit a Vodafonenál korábban vártak. A szolgáltató részvényei ráadásul 2,1 százlalékos értéknövekedést mutattak, ami az elmúlt négy hát forgalmában a legmagasabb. De a Vivendinél is 0,4 százalékos emelkedést tapasztaltak.

A Vodafone a tavalyi év végén megvált 3,2 százalékos részesedésétől a China Mobile-ban, és eladta 3,1 milliárdot érő részét a japán Softbankban, továbbá tervezik, hogy megválnak 24 százalékos részesedésüktől a lengyel Polkomban is, amire máris rengeteg az érdeklődő. Viszont Indiában megvennék jelenlegi partnerüktől  5 milliárd dollárért a többségi tulajdont.

A Vodafone számára azért jó, hogy a Vivendivel hamar megállapodásra jutottak, mert így az üzlet lezárulhat, mielőtt Franciaországban megjelenne a negyedik mobilszolgáltató, a Free Mobile, ami jelentősen csökkentheti a mobil szolgáltatások árait az országban.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés