A Visa kétmilliárd dollárt fizet a biztonságosabb netes tranzakciókért

Szerző: digibiz Forrás: www.wsj.com

Címkék: Visa | elektronikus fizetés | elektronikus kereskedelem | felvásárlás

2010.
05.04.
07:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A VISA Inc. 2 milliárd dollárért vásárolja meg az elektronikus fizetésekhez kapcsolódó biztonsági szolgáltatásokat nyújtó CyberSource Corp.-ot. A megállapodás értelmében a VISA részvényenként 26 dollárt fizet készpénzállománya felhasználásával, ami a CyberSource múlt keddi záróárfolyamánál 34%-kal magasabb árat jelent.

A CyberSource részvényeinek árfolyama utoljára egy évtizeddel ezelőtt ért el hasonlóan kiugró szintet, amikor is az internet lufi kiteljesedésének időszakában részvényei egyenként több, mint 65 dolláros áron forogtak a parketten. "Az internetes kereskedelem a továbbiakban is erőteljes gyorsasággal növekszik, és ez a felvásárlás megteremti a VISA számára azt a lehetőséget, hogy új és sokkal fejlettebb szolgáltatásokat kínáljon, amelyek jobban alkalmazkodnak az online kereskedők azon igényéhez világszerte, miszerint óriási mennyiségű pénz biztonságos megmozgatását szeretnék megvalósíthatóvá tenni, ami viszonzásképpen az internetes kereskedelem eddig ismert kategóriáját is kibővítené." - nyilatkozta Joseph W. Saunders a VISA vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke.
Az ügylet, amely a CyberSource részvényeseinek beleegyezésével történt, előre láthatólag a VISA pénzügyi évének negyedik negyedévében, vagyis 2010. szeptemberében zárul. A VISA jelentése szerint az esemény várhatóan négy-öt centtel hígítja fel, viszi lejjebb részvényenként az árfolyamokból realizálandó negyedik pénzügyi negyedév bevételeit az egyszeri tranzakciós költség hatására. A cég nyilatkozatai alapján az ügyletet "kismértékben felhígító"-nak aposztrofálja a következő év pénzügyi bevételeinek vonatkozásában.

2010. februárjában a magasabb fizetési mennyiségre hivatkozva a VISA első pénzügyi negyedévének 33%-os bevétel növekedéséről adott számot, és így a fizetési szolgáltatásokat nyújtó vállalat eredményei meghaladták az elemzők várakozásait. A VISA és fő riválisa a MasterCard Inc. teljesen függetlenítette magát az egyre nagyobb számban előforduló online pénzügyi bűncselekmények okozta hitelekhez kapcsolódó aggodalmaktól, mivel egyikük sem foglalkozik fogyasztói hitelezéssel. Ezzel szemben mindkét pénzügyi szolgáltató bevételei a bankokra kiszabott díjakból származnak, és maximum a fogyasztói költések mennyiségében való visszaesés okozhat számukra problémát. A VISA, amely a bankkártyák piacán lényegesen nagyobb részesedéssel van jelen, több haszonra tesz szert az olyan vásárlások esetén történő kártyahasználatok során, mint az élelmiszerek vagy az üzemanyag.

Michael Walsh a CyberSource elnök-vezérigazgatója továbbra is felügyeli majd a CyberSource tevékenységeit. William McKiernan, a cég alapítója és igazgatóságának elnöke tanácsadóként csatlakozik a VISA-hoz annak érdekében, hogy a két vállalat integrációját végigkísérje.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés