A videós hirdetések az iPadeseket érdeklik

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: iPad | iPhone | felmérés

2011.
02.17.
12:26

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az okostelefonoknak és táblagépeknek sok funkciója megegyezik, ám felhasználóik szokásai elég eltérőek lehetnek. Ez a legutóbbi felmérések alapján a reklámokhoz való hozzáállásukban is megmutatkozik.

Az iPad megjelenését követően már egy Adobe által szponzorált felmérés is kimutatta, hogy a vásárlók szívesen néznek meg rajta videókat, csillogó effekteket tartalmazó reklámokat. Ezek a hirdetések kihasználják az iPad minden lehetőségét, ebben lehet a varázs. A Time Inc. korábbi kutatása szerint a videós reklámok ezeken az eszközökön hatékonyabbnak bizonyultak a sajtóban megjelenő reklámoknál is. A Nielsen Company pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a felhasználók 40 százaléka volt kíváncsi a videós hirdetésekre - írja az Emarketer. 

Ehhez képest a Pontifex kérdőívei alapján az okostelefonok használói inkább az egyszerűbb dolgokra vevők. A felnőtt tulajdonosoknak csak 15 százalékát érdekelték a videókkal hirdető reklámok, míg 63 százalékuk inkább az általánosabb kuponokat, hírleveleket, egyéb ajánlatokat választotta. 

Akinek okostelefonja van, arra is kevésbé hajlandó, hogy egy alkalmazásban megjelenő linkre rákattintson, ha az megnyit neki egy külön böngészőt. 71 százalékuk vélekedett így. Az iPad használók lazább felfogásúnak bizonyultak ebből a szempontból is, náluk csak 60 százalék utasította el a kívülre mutató linkeket.

Ezek a felmérések rámutatnak arra, hogy a kétféle mobil eszköz felhasználóinak szokásai nem feltétlen fedik egymást. Az okostelefonok tulajdonosai inkább témaorientáltak, szemben a táblagépek szórakoztatás központú felhasználóival. Így más típusú reklámok lesznek feléjük hatékonyak.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés