A videós hirdetések az iPadeseket érdeklik

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: iPad | iPhone | felmérés

2011.
02.17.
12:26

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az okostelefonoknak és táblagépeknek sok funkciója megegyezik, ám felhasználóik szokásai elég eltérőek lehetnek. Ez a legutóbbi felmérések alapján a reklámokhoz való hozzáállásukban is megmutatkozik.

Az iPad megjelenését követően már egy Adobe által szponzorált felmérés is kimutatta, hogy a vásárlók szívesen néznek meg rajta videókat, csillogó effekteket tartalmazó reklámokat. Ezek a hirdetések kihasználják az iPad minden lehetőségét, ebben lehet a varázs. A Time Inc. korábbi kutatása szerint a videós reklámok ezeken az eszközökön hatékonyabbnak bizonyultak a sajtóban megjelenő reklámoknál is. A Nielsen Company pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a felhasználók 40 százaléka volt kíváncsi a videós hirdetésekre - írja az Emarketer. 

Ehhez képest a Pontifex kérdőívei alapján az okostelefonok használói inkább az egyszerűbb dolgokra vevők. A felnőtt tulajdonosoknak csak 15 százalékát érdekelték a videókkal hirdető reklámok, míg 63 százalékuk inkább az általánosabb kuponokat, hírleveleket, egyéb ajánlatokat választotta. 

Akinek okostelefonja van, arra is kevésbé hajlandó, hogy egy alkalmazásban megjelenő linkre rákattintson, ha az megnyit neki egy külön böngészőt. 71 százalékuk vélekedett így. Az iPad használók lazább felfogásúnak bizonyultak ebből a szempontból is, náluk csak 60 százalék utasította el a kívülre mutató linkeket.

Ezek a felmérések rámutatnak arra, hogy a kétféle mobil eszköz felhasználóinak szokásai nem feltétlen fedik egymást. Az okostelefonok tulajdonosai inkább témaorientáltak, szemben a táblagépek szórakoztatás központú felhasználóival. Így más típusú reklámok lesznek feléjük hatékonyak.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés