Annyira nem menő a Facebook-os Skype

Szerző: digibiz

Címkék: Skype | Facebook | video telefonálás

2010.
10.18.
14:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy most közzétett tanulmány szerint egyre több amerikai tart kapcsolatot videó'telefonon'. A legnépszerűbb telefonálásra alkalmas program a Skype, amin naponta átlagosan 520 millió percet beszélgetnek egymással a felhasználók. A program újítása, hogy integrálta a Facebookot, ám tesztek szerint mégsem éri el a várt sikert a megújult chat.

Mint arról már írtunk, a Skype integrálta a Facebookot, ami korábbinál behatóbb kapcsolattartás tesz lehetővé. A bitport.hu tesztelte a legfrissebb Skype-ot. Cikkükben furcsállják, hogy az összefonódás ellenére külön kell belépni a Facebookba, majd ezek után jelenik meg a hírfolyam. Egyelőre kissé foghíjas a rendszer, hiszen akik nem adnak meg telefonszámot adatlapjukon, vagy titkosítják azokat, a lista hátuljára kerülnek és ezen a módon nem léphetünk velük kapcsolatba. Az alkalmazás kinézete első látásra nem sokat változott. Belépés után azonban a jobb oldali ablak fölötti gombsorban megjelenik egy Facebook gomb is. Erre kattintva alapértelmezésben maga a Facebook érkezik, méghozzá a böngészőben is megszokott hírfolyammal - az mondjuk furcsa, hogy a nagy összefonódás ellenére külön kell belépni.
A Pew kutatási központja szerint az amerikai felnőttek 19 százaléka vett már részt videó beszélgetésen. A válaszadók 23 százaléka online a számítógépet használva, míg 7 százalékuk a mobiltelefonja segítségével. A 18-29 éves amerikai internetezők 29 százaléka vett már részt videó beszélgetésben, míg az idősebb, 65 év fölöttieknek csak 15 százaléka. A nemek versenyében a férfiak vezetnek, 26 százalékuk próbálta már a lehetőséget, míg a nőknek 20 százaléka. Nem meglepő módon a tehetősebb háztartásokban élő internetezők nagyobb arányban próbálták ki a videó beszélgetést, mint a kevesebb bevételből gazdálkodók.
A lap szerint furcsa, hogy hiába van valamelyik Facebookos ismerősünknek Skype-fiókja, a telefonkönyvben a rendszeren keresztüli, ingyenes hívás lehetősége meg sem jelenik, az ilyen felhasználókat is csak mobil vagy hagyományos telefon felé irányuló, fizetős hívásokkal engedi megkeresni a rendszer. Persze a bal oszlopban, a Skype hagyományos kontakt listájában ott van ugyanez az ismerős, de talán illett volna ezt a két listát kissé összébb hangolni - így egyelőre csupán két egymás mellé kényszerített, ám még kevéssé összehangolt szolgáltatás próbál megférni "egy fedél alatt".
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés