Annyira nem menő a Facebook-os Skype

Szerző: digibiz

Címkék: Skype | Facebook | video telefonálás

2010.
10.18.
14:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy most közzétett tanulmány szerint egyre több amerikai tart kapcsolatot videó'telefonon'. A legnépszerűbb telefonálásra alkalmas program a Skype, amin naponta átlagosan 520 millió percet beszélgetnek egymással a felhasználók. A program újítása, hogy integrálta a Facebookot, ám tesztek szerint mégsem éri el a várt sikert a megújult chat.

Mint arról már írtunk, a Skype integrálta a Facebookot, ami korábbinál behatóbb kapcsolattartás tesz lehetővé. A bitport.hu tesztelte a legfrissebb Skype-ot. Cikkükben furcsállják, hogy az összefonódás ellenére külön kell belépni a Facebookba, majd ezek után jelenik meg a hírfolyam. Egyelőre kissé foghíjas a rendszer, hiszen akik nem adnak meg telefonszámot adatlapjukon, vagy titkosítják azokat, a lista hátuljára kerülnek és ezen a módon nem léphetünk velük kapcsolatba. Az alkalmazás kinézete első látásra nem sokat változott. Belépés után azonban a jobb oldali ablak fölötti gombsorban megjelenik egy Facebook gomb is. Erre kattintva alapértelmezésben maga a Facebook érkezik, méghozzá a böngészőben is megszokott hírfolyammal - az mondjuk furcsa, hogy a nagy összefonódás ellenére külön kell belépni.
A Pew kutatási központja szerint az amerikai felnőttek 19 százaléka vett már részt videó beszélgetésen. A válaszadók 23 százaléka online a számítógépet használva, míg 7 százalékuk a mobiltelefonja segítségével. A 18-29 éves amerikai internetezők 29 százaléka vett már részt videó beszélgetésben, míg az idősebb, 65 év fölöttieknek csak 15 százaléka. A nemek versenyében a férfiak vezetnek, 26 százalékuk próbálta már a lehetőséget, míg a nőknek 20 százaléka. Nem meglepő módon a tehetősebb háztartásokban élő internetezők nagyobb arányban próbálták ki a videó beszélgetést, mint a kevesebb bevételből gazdálkodók.
A lap szerint furcsa, hogy hiába van valamelyik Facebookos ismerősünknek Skype-fiókja, a telefonkönyvben a rendszeren keresztüli, ingyenes hívás lehetősége meg sem jelenik, az ilyen felhasználókat is csak mobil vagy hagyományos telefon felé irányuló, fizetős hívásokkal engedi megkeresni a rendszer. Persze a bal oszlopban, a Skype hagyományos kontakt listájában ott van ugyanez az ismerős, de talán illett volna ezt a két listát kissé összébb hangolni - így egyelőre csupán két egymás mellé kényszerített, ám még kevéssé összehangolt szolgáltatás próbál megférni "egy fedél alatt".
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés