A vezető hírportálok babérjaira tör az MTI

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: közösségi média | MTI

2010.
11.25.
08:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Magyar Távirati Irodán belül létrejövő hírcentrum fogja előállítani a közszolgálati híreket, Belénessy Csaba szerint olyan portált fognak csinálni, amely versenyre kel az Origo-val és az Index-szel. A tervek szerint a portálon majd blogolhatnak is a felhasználók.

hirszerzo.huAz MTI vezérigazgatója a Korrektúra Médiakonferencia második napján előadásában elmondta, hogy az "új" hírcentrum gyártja majd a Duna TV és az MTV Híradóját, illetve a Magyar Rádió Krónikáját is. Szerinte az ideális az lenne, ha ez a hírcentrum egy helyen kezdhetné meg működését. Belénessy Csaba úgy vélte, hogy a hírcentrum által létrehozandó központi hírportál két éven belül vezető közszolgálati médiummá válhat. "Olyan portált kell csinálni, amely versenyre kel az origoval és az index-szel." Elmondta, hogy az mti.hu szolgáltatja majd a híreket, az mtv.hu, a dunatv.hu, az mr.hu pedig egyéb tartalmakat jelenít meg, de követhetők lesznek rajtuk a csatornák élő adásai is. A tervek szerint a portálon lesz blog is, a kommentek beengedése azonban még mérlegelés kérdése. A közszolgálati hírtartalmat 2011 második negyedévétől tervezik ingyenessé tenni a többi médium számára.

Az új törvényi szabályozás értelmében csak az előállított tartalommal kell foglalkozni, mivel normatív, vagyis a  feladatok mellé rendelt támogatással fognak rendelkezni a közmédiumok - hangsúlyozta az MTI vezetője. A közszolgálati csatornákon értékesíthető reklámfelületekről és reklámidőről elmondta, hogy fontos kérdés, hogy a piacról befolyó bevételek hogyan oszlanak majd meg a négy közmédium között.

Rendhagyó dologra vállalkoztunk nemrég. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal. Cikkünkből kiderül, hogy mi értelme volt eddig az MTI-nek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés