A vezető hírportálok babérjaira tör az MTI

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: közösségi média | MTI

2010.
11.25.
08:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Magyar Távirati Irodán belül létrejövő hírcentrum fogja előállítani a közszolgálati híreket, Belénessy Csaba szerint olyan portált fognak csinálni, amely versenyre kel az Origo-val és az Index-szel. A tervek szerint a portálon majd blogolhatnak is a felhasználók.

hirszerzo.huAz MTI vezérigazgatója a Korrektúra Médiakonferencia második napján előadásában elmondta, hogy az "új" hírcentrum gyártja majd a Duna TV és az MTV Híradóját, illetve a Magyar Rádió Krónikáját is. Szerinte az ideális az lenne, ha ez a hírcentrum egy helyen kezdhetné meg működését. Belénessy Csaba úgy vélte, hogy a hírcentrum által létrehozandó központi hírportál két éven belül vezető közszolgálati médiummá válhat. "Olyan portált kell csinálni, amely versenyre kel az origoval és az index-szel." Elmondta, hogy az mti.hu szolgáltatja majd a híreket, az mtv.hu, a dunatv.hu, az mr.hu pedig egyéb tartalmakat jelenít meg, de követhetők lesznek rajtuk a csatornák élő adásai is. A tervek szerint a portálon lesz blog is, a kommentek beengedése azonban még mérlegelés kérdése. A közszolgálati hírtartalmat 2011 második negyedévétől tervezik ingyenessé tenni a többi médium számára.

Az új törvényi szabályozás értelmében csak az előállított tartalommal kell foglalkozni, mivel normatív, vagyis a  feladatok mellé rendelt támogatással fognak rendelkezni a közmédiumok - hangsúlyozta az MTI vezetője. A közszolgálati csatornákon értékesíthető reklámfelületekről és reklámidőről elmondta, hogy fontos kérdés, hogy a piacról befolyó bevételek hogyan oszlanak majd meg a négy közmédium között.

Rendhagyó dologra vállalkoztunk nemrég. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal. Cikkünkből kiderül, hogy mi értelme volt eddig az MTI-nek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés