A Verizon támadja a netsemlegességet

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com / Digibiz.hu

Címkék: Verizon | FCC | internet semlegesség

2011.
01.26.
08:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Noha elfogadták az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság szabályait az internet semlegességről, a Verizon múlt héten bejelentette, hogy megtámadják a döntést. Véleményük szerint jogszerűtlen, hogy nem blokkolhatnak bizonyos internetes tartalmakat.

Néhány héttel azután, hogy az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság (Federal Communications Commission - FCC) elfogadta az internet semlegességet biztosító szabályokat, a Verizon Communications beperelte őket, hogy vonják vissza a vitatott döntést - írja a The Washington Post.

A Verizon azzal érvel, hogy szerintük az FCC-nek nincs joga befolyásolni a szolgáltatók tartalomkezelési szokásait.

Korábban megírtuk, hogy az új szabályok biztosítják az internet szabadságát és nyitottságát. Tehát minden legális online tartalomhoz az internetszolgáltatóknak kötelezettsége ugyanolyan szintű hozzáférést biztosítani. A törvény emellett a mobilinternet-szolgáltatók számára is tiltja az egyes VoIP-szolgáltatások, így a Skype és a Vonage letiltását. A szabályozás azért fontos, mert az elmúlt időszakban bevételeik maximalizálása érdekében az internetszolgáltatók többféle módon korlátozták egyes weboldalak elérhetőségét.

A Verizon szerint ezzel túllépik a Kongresszus által biztosított hatáskörüket. A szolgáltató ugyanahhoz a szövetségi bírósághoz nyújtotta be a keresetet, amely egy tavaly áprilisban meghozott ítéletben úgy döntött, hogy az FCC túllépte a hatáskörét, amikor bírságot akart kiróni a Comcastra a webes forgalmának blokkolásáért.

Az FCC nem nyilatkozik az ügyben, ám egy nevét elhallgató munkatársuk elmondta, hogy szerintük minden joguk megvan arra, hogy véghez vigyék a szabályozást és nem tántoríthatják el őket.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés