A Verizon támadja a netsemlegességet

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com / Digibiz.hu

Címkék: Verizon | FCC | internet semlegesség

2011.
01.26.
08:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Noha elfogadták az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság szabályait az internet semlegességről, a Verizon múlt héten bejelentette, hogy megtámadják a döntést. Véleményük szerint jogszerűtlen, hogy nem blokkolhatnak bizonyos internetes tartalmakat.

Néhány héttel azután, hogy az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság (Federal Communications Commission - FCC) elfogadta az internet semlegességet biztosító szabályokat, a Verizon Communications beperelte őket, hogy vonják vissza a vitatott döntést - írja a The Washington Post.

A Verizon azzal érvel, hogy szerintük az FCC-nek nincs joga befolyásolni a szolgáltatók tartalomkezelési szokásait.

Korábban megírtuk, hogy az új szabályok biztosítják az internet szabadságát és nyitottságát. Tehát minden legális online tartalomhoz az internetszolgáltatóknak kötelezettsége ugyanolyan szintű hozzáférést biztosítani. A törvény emellett a mobilinternet-szolgáltatók számára is tiltja az egyes VoIP-szolgáltatások, így a Skype és a Vonage letiltását. A szabályozás azért fontos, mert az elmúlt időszakban bevételeik maximalizálása érdekében az internetszolgáltatók többféle módon korlátozták egyes weboldalak elérhetőségét.

A Verizon szerint ezzel túllépik a Kongresszus által biztosított hatáskörüket. A szolgáltató ugyanahhoz a szövetségi bírósághoz nyújtotta be a keresetet, amely egy tavaly áprilisban meghozott ítéletben úgy döntött, hogy az FCC túllépte a hatáskörét, amikor bírságot akart kiróni a Comcastra a webes forgalmának blokkolásáért.

Az FCC nem nyilatkozik az ügyben, ám egy nevét elhallgató munkatársuk elmondta, hogy szerintük minden joguk megvan arra, hogy véghez vigyék a szabályozást és nem tántoríthatják el őket.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés