A Verizon támadja a netsemlegességet

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com / Digibiz.hu

Címkék: Verizon | FCC | internet semlegesség

2011.
01.26.
08:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Noha elfogadták az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság szabályait az internet semlegességről, a Verizon múlt héten bejelentette, hogy megtámadják a döntést. Véleményük szerint jogszerűtlen, hogy nem blokkolhatnak bizonyos internetes tartalmakat.

Néhány héttel azután, hogy az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság (Federal Communications Commission - FCC) elfogadta az internet semlegességet biztosító szabályokat, a Verizon Communications beperelte őket, hogy vonják vissza a vitatott döntést - írja a The Washington Post.

A Verizon azzal érvel, hogy szerintük az FCC-nek nincs joga befolyásolni a szolgáltatók tartalomkezelési szokásait.

Korábban megírtuk, hogy az új szabályok biztosítják az internet szabadságát és nyitottságát. Tehát minden legális online tartalomhoz az internetszolgáltatóknak kötelezettsége ugyanolyan szintű hozzáférést biztosítani. A törvény emellett a mobilinternet-szolgáltatók számára is tiltja az egyes VoIP-szolgáltatások, így a Skype és a Vonage letiltását. A szabályozás azért fontos, mert az elmúlt időszakban bevételeik maximalizálása érdekében az internetszolgáltatók többféle módon korlátozták egyes weboldalak elérhetőségét.

A Verizon szerint ezzel túllépik a Kongresszus által biztosított hatáskörüket. A szolgáltató ugyanahhoz a szövetségi bírósághoz nyújtotta be a keresetet, amely egy tavaly áprilisban meghozott ítéletben úgy döntött, hogy az FCC túllépte a hatáskörét, amikor bírságot akart kiróni a Comcastra a webes forgalmának blokkolásáért.

Az FCC nem nyilatkozik az ügyben, ám egy nevét elhallgató munkatársuk elmondta, hogy szerintük minden joguk megvan arra, hogy véghez vigyék a szabályozást és nem tántoríthatják el őket.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés