A Verizon iPhone máris tovább növelte az Apple-t

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Verizon | Apple | iPhone

2011.
01.11.
10:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Egyesült Államokban mától az AT&T-n kívül egy másik szolgáltató, a Verizon is árusíthatja az iPhone-t. A hír a tőzsdén nagy felbuzdulást okozott, az Apple 10 milliárdnyival közelebb került az Exxon-hoz.

Az Apple részvényei ma 5 százalékponttal nőttek, összesen majdnem 10 ponttal, amióta pénteken felröppent a pletyka, hogy kedden várható a nagy leleplezés. Nem véletlen ez a nagy érdeklődés, ugyanis a Verizon iPhone újabb milliárdokkal növelheti az Apple piaci értékét.

techcrunch.com

Egy héttel ezelőtt megírtuk, hogy az Apple rekord mennyiségű bevételről számolt be 2010 végén, ezáltal értéke már meghaladja a 300 milliárd dollárt.
 
Péntek óta újabb 10 milliárd dollárral növekedett, így  313 milliárdra duzzadt, így már csak mintegy 60 milliárd dollárnyira van a jelenleg legértékesebb vállalattól, az Exxon Mobile olajipari társaságtól.
 
Az egyelőre nem tiszta, hogy az ügyben érintett más vállaltokra hogyan hat az üzlet. A Verizon részvényeinek érteke péntek délután például a magasba szöktek, majd ismét lezuhantak.

techcrunch.com

Az AT&T az új üzlettel elvesztette a kizárólagosságát az iPhone árusítására, ezért részvényeinek árfolyama péntek óta zuhan.

techcrunch.com

Eközben a rivális Android okostelefon gyártója, a Google, péntek óta ismét erőre kapott. Tehát annyi biztos, hogy a Verizon iPhone legnagyobb nyertese nem meglepő módon maga az Apple.

techcrunch.com


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés