A Verizon iPhone máris tovább növelte az Apple-t

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Verizon | Apple | iPhone

2011.
01.11.
10:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Egyesült Államokban mától az AT&T-n kívül egy másik szolgáltató, a Verizon is árusíthatja az iPhone-t. A hír a tőzsdén nagy felbuzdulást okozott, az Apple 10 milliárdnyival közelebb került az Exxon-hoz.

Az Apple részvényei ma 5 százalékponttal nőttek, összesen majdnem 10 ponttal, amióta pénteken felröppent a pletyka, hogy kedden várható a nagy leleplezés. Nem véletlen ez a nagy érdeklődés, ugyanis a Verizon iPhone újabb milliárdokkal növelheti az Apple piaci értékét.

techcrunch.com

Egy héttel ezelőtt megírtuk, hogy az Apple rekord mennyiségű bevételről számolt be 2010 végén, ezáltal értéke már meghaladja a 300 milliárd dollárt.
 
Péntek óta újabb 10 milliárd dollárral növekedett, így  313 milliárdra duzzadt, így már csak mintegy 60 milliárd dollárnyira van a jelenleg legértékesebb vállalattól, az Exxon Mobile olajipari társaságtól.
 
Az egyelőre nem tiszta, hogy az ügyben érintett más vállaltokra hogyan hat az üzlet. A Verizon részvényeinek érteke péntek délután például a magasba szöktek, majd ismét lezuhantak.

techcrunch.com

Az AT&T az új üzlettel elvesztette a kizárólagosságát az iPhone árusítására, ezért részvényeinek árfolyama péntek óta zuhan.

techcrunch.com

Eközben a rivális Android okostelefon gyártója, a Google, péntek óta ismét erőre kapott. Tehát annyi biztos, hogy a Verizon iPhone legnagyobb nyertese nem meglepő módon maga az Apple.

techcrunch.com


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés