A Twitter sem menekülhet az adatvédelmi botrányok elől

Szerző: digibiz Forrás: Computerworld

Címkék: Twitter | adatvédelem | hacker

2010.
06.28.
12:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság még tavaly indított vizsgálatokat, mivel hackerek két alkalommal is feltörték az adatbázisát és felhasználói adatokat módosítottak. A Twitter a vizsgálatok lezártával vállalta, hogy komolyabb biztonsági szabályzást vezet be.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC - Federal Trade Commission) szerint a népszerű webes szolgáltatás üzemeltetői elsősorban a jelszavak valamint az azokat kezelő rendszerek esetében nem biztosították azt a védelmi szintet, amely elvárható lett volna, és a sikeretlen belépések számát sem korlátozta semmi- írja a Computerworld. A Twitter az FTC vizsgálatait követően megegyezett a szervezettel, és kijelentette, hogy a jövőben szigorúbb biztonsági szabályokat hoz, valamint azok betartatására is ügyel (beleértve a jelszókezelést, az adminisztrációs felület fokozott védelmét, a jelszavak titkosított kezelését, stb.). Vállalta azt is, hogy egy biztonsági programot hoz létre, amelynek keretében független auditorok bevonásával rendszeresen fogja felülvizsgáltatni a rendszereit.

Visszaélések

Az egyik eset elemzése során a szakértők megállapították, hogy a támadó egy automatizált eszköz segítségével, több ezer belépési kísérlet után (szótáralapú technikákkal) megfejtette a Twitter egyik adminisztrátorának jelszavát. Ezt követően többek közt olyan felhasználók hitelesítő adatát módosította, küldött a nevükben üzeneteket, mint Barack Obama, és a Fox News. A másik incidens során egy hacker a Twitter egyik munkatársának személyes postafiókjához tartozó jelszavát szerezte meg, és ezt követően felhasználói információkhoz férhetett hozzá.

Ahogy arról már beszámoltunk: nem kell túl nagy képzettség ahhoz manapság, hogy személyes adatokat gyűjtsenek be azokról, akik ezt egyáltalán nem akarták. Csak az Egyesül Államokban 12 százalékkal növekedett az adatlopások áldozatainak száma. Ehhez hozzájárulnak a közösségi oldalak óvatlan felhasználói, akik nem használják ki, vagy egyáltalán nem is tudnak az adatvédelmi lehetőségeikről. Emellett az sem ritka eset, hogy a különböző szervezetek, akár egészségügyi, akár kormányzati szervek nem megfelelően védik le az általuk tárolt információkat, így egy ügyes felhasználó, egy jó keresőszóval, hamar hozzájuthat az adatokhoz.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés