A Twitter független marad

Szerző: digibiz

Címkék: Twitter

2011.
03.04.
16:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter nem tervezi, hogy részvényei nyilvánosak legyenek, és jelenleg további befektetőket sem szeretne. Biz Stone, a cég egyik alapítója elmondta, hogy van elég bevételük, a Twitter elkezdett pénzt csinálni, így marad minden a régiben.

Stone egy üzleti fórumon Szöulban úgy nyilatkozott, hogy még csak szóba se került a cég részvényeinek nyilvánosítása, nagyon nagy lépés lenne ez nekik. Pedig sok befektetőt érdekelne. A közössgi oldalak értéke nagyon sokat nőtt az elmúlt évben, és ez most is tart. A Twitternek jelenleg nagyjából 350 dolgozója van, a cég értékét pedig 3,7 milliárd dollárra becsülik. A Facebook és a LinkedIn mellett ez a legnépszerűbb közösségi oldal 175 millió felhasználóval.

Az internet vezető óriásai számára, mint a Google vagy a Yahoo, nagy kihívást jelentenek ezek az oldalak, hiszen versenyezniük kell velük a reklámozókért és a felhasználókért egyaránt. Valószínű, hogy bármelyikük szeretne részesedést szerezni például a Twitterben. Februárban a Wall Street Journal lehozta, hogy a Facebook és a Google már a Twitter felvásárlásáról tárgyalnak, de ennek konkrét alapja nem volt. Decemberben a Twitter egy 200 milliós befektetési megállapodást kötött több céggel, melyek közt a fő szponzor a Kleiner Perkins Caufield & Byers volt. Múlt hónapban pedig a Netscape társalapítója Marc Andreessen fektetett be 80 milliót.

Legutóbb arról szóltak a pletykák, hogy a JPMorgan Chase & Co-val már megbeszélések folynak arról, hogy tíz százalék tulajdonrészt vásárolnának a cégben 450 millió dollár értékben, ami a Twitter értékét 4,5 milliárd dollárra növelné. Stone azonban cáfolta ezeket a híreket, miszerint jelenleg nem keresnek további befektetőket. Azt mondja, a Twitter éppen az utóbbi időben kezdett el pénzt hozni, hivatalos felhasználói fiókokon valamint promotált twitteken és fiókokon keresztül. A közösségi oldal 2006-os alapítása óta folyamatoson alkalmazkodott az alktuális internetes trendekhez, és csak növeli felhasználóinak számát, hiszen ezt a nagyon egyszerű infomáció megosztó szolgáltatást a világon mindenhol használják.Szeretnék megőrizni függetlenségüket, és ez a 2011-re jósolt 150 milliós reklámbevételből sikerülhet is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés