A Twitter független marad

Szerző: digibiz

Címkék: Twitter

2011.
03.04.
16:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter nem tervezi, hogy részvényei nyilvánosak legyenek, és jelenleg további befektetőket sem szeretne. Biz Stone, a cég egyik alapítója elmondta, hogy van elég bevételük, a Twitter elkezdett pénzt csinálni, így marad minden a régiben.

Stone egy üzleti fórumon Szöulban úgy nyilatkozott, hogy még csak szóba se került a cég részvényeinek nyilvánosítása, nagyon nagy lépés lenne ez nekik. Pedig sok befektetőt érdekelne. A közössgi oldalak értéke nagyon sokat nőtt az elmúlt évben, és ez most is tart. A Twitternek jelenleg nagyjából 350 dolgozója van, a cég értékét pedig 3,7 milliárd dollárra becsülik. A Facebook és a LinkedIn mellett ez a legnépszerűbb közösségi oldal 175 millió felhasználóval.

Az internet vezető óriásai számára, mint a Google vagy a Yahoo, nagy kihívást jelentenek ezek az oldalak, hiszen versenyezniük kell velük a reklámozókért és a felhasználókért egyaránt. Valószínű, hogy bármelyikük szeretne részesedést szerezni például a Twitterben. Februárban a Wall Street Journal lehozta, hogy a Facebook és a Google már a Twitter felvásárlásáról tárgyalnak, de ennek konkrét alapja nem volt. Decemberben a Twitter egy 200 milliós befektetési megállapodást kötött több céggel, melyek közt a fő szponzor a Kleiner Perkins Caufield & Byers volt. Múlt hónapban pedig a Netscape társalapítója Marc Andreessen fektetett be 80 milliót.

Legutóbb arról szóltak a pletykák, hogy a JPMorgan Chase & Co-val már megbeszélések folynak arról, hogy tíz százalék tulajdonrészt vásárolnának a cégben 450 millió dollár értékben, ami a Twitter értékét 4,5 milliárd dollárra növelné. Stone azonban cáfolta ezeket a híreket, miszerint jelenleg nem keresnek további befektetőket. Azt mondja, a Twitter éppen az utóbbi időben kezdett el pénzt hozni, hivatalos felhasználói fiókokon valamint promotált twitteken és fiókokon keresztül. A közösségi oldal 2006-os alapítása óta folyamatoson alkalmazkodott az alktuális internetes trendekhez, és csak növeli felhasználóinak számát, hiszen ezt a nagyon egyszerű infomáció megosztó szolgáltatást a világon mindenhol használják.Szeretnék megőrizni függetlenségüket, és ez a 2011-re jósolt 150 milliós reklámbevételből sikerülhet is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés