Ezt a bejegyzést retweetelték a legtöbben 2010-ben

Szerző: digibiz Forrás: jeffbullas.com / mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Twitter | közösségi média

2010.
12.15.
11:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter már listázta, hogy miről beszéltek idén legtöbbet az emberek, most pedig azt, hogy mely tweetek voltak a legnagyobb hatással az olvasókra. Ezen a listán is megjelent természetesen a hatiti földrengés, az olajszennyeződés vagy a futball vb témája is, de emellett sok érdekes bejegyzés, például a Fehér Háztól vagy hétköznapi emberektől. Emellett elkészítették a legtöbbször retweetelt bejegyzés listáját is.

2010-ben felerősödött a közösségi média szerepe, és teljesen beépült az életünkbe, a hétköznapjainkba. Az iPhone és más okostelefonok elterjedése megváltoztatta az internetezési szokásokat. Rengeteg appot adnak el, az iPad pedig a történelem leggyorsabban befutott technológiai terméke lett. Ezek után nem meglepő, hogy a Twitternek 12 hónap alatt több mint 100 millió új felhasználója lett. Korábban megírtuk, hogy a Twitter a több mint 25 milliárd tweetet kielemezve állította össze a napokban 2010 trendjeiről szóló listáját, most pedig a 10 legnagyobb hatással bíró tweetet vette sorra. 

Az első számú tweet Ann Curry nevéhez fűződik, aki a haiti földrengés után a Twittert hívta segítségül, mert a Doctors without Borders nevű szervezet gépe nem tudott leszállni Haitin, és a közösségi oldalon keresztül értesítette a U.S. Air Force-t a problémáról. A második maga a Fehér Ház tweetje, akik az orosz miniszterelnököt köszöntötték a Twitteren csatlakozása alkalmából. A harmadik helyezett egy kerékpáros lány tweetje lett, aki súlyosan megsérült az erdőben, telefonálni nem tudott, de a Twitteren keresztül hívott segítséget a baleset helyszínére, és ezzel megmentette a saját életét. 

jeffbullas.com

A lista további helyezettje például a walesi herceg titkára, aki a Twitteren jelentette be Vilmos herceg és Kate Middleton eljegyzését, vagy a Futball Világbajnokság spanyol szereplőjének, Charles Puyolnak a tweetje, aki képet is csatolt hozzá a győzelmi ceremóniáról. 

Ez a lista alapvetően fedi a Twitter legnépszerűbb idei témáit, hiszen mindkettőn szerepel a haiti földrengés, a Futball Világbajnokság vagy a Mexikói-öböl olajszennyeződése is. 

Nemrég pedig elkészítették a 10 legtöbbször retweetelt bejegyzés listáját is. Erre elsősorban sztárok jutottak fel, mint például Rihanna, aki az igencsak népszerű Justin Bieberről kommentelt, vagy Kanye West és Lady Gaga. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés