Ezt a bejegyzést retweetelték a legtöbben 2010-ben

Szerző: digibiz Forrás: jeffbullas.com / mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Twitter | közösségi média

2010.
12.15.
11:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter már listázta, hogy miről beszéltek idén legtöbbet az emberek, most pedig azt, hogy mely tweetek voltak a legnagyobb hatással az olvasókra. Ezen a listán is megjelent természetesen a hatiti földrengés, az olajszennyeződés vagy a futball vb témája is, de emellett sok érdekes bejegyzés, például a Fehér Háztól vagy hétköznapi emberektől. Emellett elkészítették a legtöbbször retweetelt bejegyzés listáját is.

2010-ben felerősödött a közösségi média szerepe, és teljesen beépült az életünkbe, a hétköznapjainkba. Az iPhone és más okostelefonok elterjedése megváltoztatta az internetezési szokásokat. Rengeteg appot adnak el, az iPad pedig a történelem leggyorsabban befutott technológiai terméke lett. Ezek után nem meglepő, hogy a Twitternek 12 hónap alatt több mint 100 millió új felhasználója lett. Korábban megírtuk, hogy a Twitter a több mint 25 milliárd tweetet kielemezve állította össze a napokban 2010 trendjeiről szóló listáját, most pedig a 10 legnagyobb hatással bíró tweetet vette sorra. 

Az első számú tweet Ann Curry nevéhez fűződik, aki a haiti földrengés után a Twittert hívta segítségül, mert a Doctors without Borders nevű szervezet gépe nem tudott leszállni Haitin, és a közösségi oldalon keresztül értesítette a U.S. Air Force-t a problémáról. A második maga a Fehér Ház tweetje, akik az orosz miniszterelnököt köszöntötték a Twitteren csatlakozása alkalmából. A harmadik helyezett egy kerékpáros lány tweetje lett, aki súlyosan megsérült az erdőben, telefonálni nem tudott, de a Twitteren keresztül hívott segítséget a baleset helyszínére, és ezzel megmentette a saját életét. 

jeffbullas.com

A lista további helyezettje például a walesi herceg titkára, aki a Twitteren jelentette be Vilmos herceg és Kate Middleton eljegyzését, vagy a Futball Világbajnokság spanyol szereplőjének, Charles Puyolnak a tweetje, aki képet is csatolt hozzá a győzelmi ceremóniáról. 

Ez a lista alapvetően fedi a Twitter legnépszerűbb idei témáit, hiszen mindkettőn szerepel a haiti földrengés, a Futball Világbajnokság vagy a Mexikói-öböl olajszennyeződése is. 

Nemrég pedig elkészítették a 10 legtöbbször retweetelt bejegyzés listáját is. Erre elsősorban sztárok jutottak fel, mint például Rihanna, aki az igencsak népszerű Justin Bieberről kommentelt, vagy Kanye West és Lady Gaga. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés