Nyilvános a legátütőbb netes teljesítmények listája

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu / MTI

Címkék: Webby Awards | díj | internet | YouTube

2010.
04.16.
12:45

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia minden évben különböző kategóriákban díjazza a legjobb honlapokat. Az idei jelöltek között megtalálható például a New York Times és a brit BBC, a Google, a CIA és Bruce Willis hollywoodi filmszínész weboldala, de jelölést kapott a NASA.com is.

A Webby Awards nemzetközi díjat évente ítéli oda a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia (The International Academy of Digital Arts and Science) a legkiválóbb weboldalaknak, interaktív reklámoknak, az online film és videóknak, valamint a mobilos fejlesztéseknek. Az egyes kategóriákban kétféle nyertest hirdetnek, így a tudományos akadémia díja mellett, a közönség elismerését is élvezheti az arra érdemes díjazott.

A 315 lapot összesen 60 kategóriába sorolják a szakemberek, (kétszer annyi kategória van idén, mint tavaly) egy-egy csoportban öt-öt jelölt harcol az internetes Oscar-díjért. Különösen nagy érdeklődésre tartanak majd számot idén a pénzügy, az autó, a szépség és a kozmetikum kategóriák. Most először a legjobb blogok is Oscar-díjat kapnak, és újdonság az Év Személyisége/Embere és a Különleges teljesítményt jutalmazó Webby-Award kategória is - olvasható az sg.hu-n.

A héten nyilvánosságra hozott jelöltlista szerint a legjobb online sajtó díjra a rangos amerikai napilap, a New York Times az egyik legesélyesebb, ezt követi a BBC, és a CollegeHumor és a The Onion elnevezésű humoros oldalak.

AFP foto David-Michel Davies, a Webby Awards igazgatója a szerint a The New York Times "számos különböző médiumon keresztül nyújtott rengeteg újdonságával" érdemelte ki a több mint tucatnyi jelölést. Mint megjegyezte, az első lapok között volt, amelyek azt kérték riportereiktől, hogy a Twitteren is tudósítsanak. Az újság többek között a legjobb hírek, legjobb fotók, legjobb üzleti blog és a legjobb írás kategóriában is esélyes lehet a díjra.

A legjobb webes szolgáltatások és applikációk között szerepel a Thumblr, a kormányzati oldalak közül a NASA weboldala, jelölést kapott a Twitter is, felhasználóbarát weboldal és közösségi oldal kategóriában, valamint a Farmville Facebook-os játék.


A Webby Awards 14 esztendős múltra tekinthet vissza. A legátütőbb netes teljesítményekről az akadémia 750 tagú szakértői testülete, és a társult tagok, többek között a korábbi győztesek döntenek. A legváltozatosabb műfajokban elnyerhető internetes Oscar-ra többek között azt az apát is jelölték, aki fogorvosi beavatkozás után ébredező kisfiáról készített videóját tette fel a világháló egyik közösségi oldalára. A David After Dentist (David a fogorvos után) című felvételt több mint 50 millióan nézték meg a YouTube.com honlapon. A Webby Awards díjkiosztó ceremóniájára New Yorkban kerül sor június 14-én.
    
1 hozzászólás 

2010.
04.20.
13:31

pajkos
Remélem beszámoltok majd arról is, hogy kik lettek királyok.nagyon várom!!!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés