A tévétársaságok nem veszik komolyan az online videót

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: tévé | online

2011.
07.18.
11:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg a hálózatokról a kábeltévére váltás a technikai fejlődés része volt, addig a tartalmaknak tévéből az internetre költözése forradalmi változás. A hagyományos televíziós társaságok azonban azt remélik, hogy az új internetes piac csak egy lesz a számos bevételi forrásuk közül, amikor már alábbhagy az érdeklődés a webes tartalmak iránt.

Bár a kábeltévé elterjedése növelte a televíziós ipar bevételeit, gyarapította a vállalkozásokat, azért mára csökkent a szelet amelyet a média ezen ágának bevételeiből kapnak. Korábban az internet az egyre nehezebb helyzetben lévő zeneipart is hatékonyabbá tette, és a szakértők szerint a hagyományos tévétársaságoknak fel kellene ismerniük a csak a webre gyártott prémium tartalmak fontosságát. Azonban a vállalatok csak óvatosan költenek az online videóval foglalkozó cégekre és azok szolgáltatásaira, nem foglalkoznak az online videók terjesztésével, reklámozásával. A legtöbb prémium tartalom új média startup-októl származik, azonban ezek nagy része olyan, mintha egy hagyomásnyos televíziós társaságot akartak volna létrehozni az internetre építve. Így sok esetben milliók vesznek el rossz kereskedelmi stratégiák miatt, pedig a webes prémium tartalmakkal kevesebb költségből lehet kihozni a várt erdményeket. 

Eddig alig pár esetben fektettek be a tévétársaságok prémium tartalmakkal foglalkozó startup-okba, viszont lassan de biztosan elkezdtek érdeklődést mutatni a terület iránt. Az NBC Universal megszerezte az LX.tv-t, ami jelenleg több leányvállalatuk tartalomszolgáltatásáért felel. A Google pedig a Next New Networks-öt vette meg, és építette be a YouTube tartalomfigyelő részlegébe. Kell azonban még pár év ahhoz, hogy az online videó a figyelem középpontjába kerüljön, hiszen a tévé egy 70 milliárdos piacot jelent, míg előbbi csak egy szerény másfél milliárdosat. És az online videós piac nem is növekszik gyorsan főleg a YouTube monopol helyzete és a hirdetők számára kevés vonzó tartalom miatt. Elemzések szerint a webes videó leghamarabb 2020-ra veheti át a vezető szerepet az élő televízós közvetítésektől.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés