A tévétársaságok nem veszik komolyan az online videót

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: tévé | online

2011.
07.18.
11:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg a hálózatokról a kábeltévére váltás a technikai fejlődés része volt, addig a tartalmaknak tévéből az internetre költözése forradalmi változás. A hagyományos televíziós társaságok azonban azt remélik, hogy az új internetes piac csak egy lesz a számos bevételi forrásuk közül, amikor már alábbhagy az érdeklődés a webes tartalmak iránt.

Bár a kábeltévé elterjedése növelte a televíziós ipar bevételeit, gyarapította a vállalkozásokat, azért mára csökkent a szelet amelyet a média ezen ágának bevételeiből kapnak. Korábban az internet az egyre nehezebb helyzetben lévő zeneipart is hatékonyabbá tette, és a szakértők szerint a hagyományos tévétársaságoknak fel kellene ismerniük a csak a webre gyártott prémium tartalmak fontosságát. Azonban a vállalatok csak óvatosan költenek az online videóval foglalkozó cégekre és azok szolgáltatásaira, nem foglalkoznak az online videók terjesztésével, reklámozásával. A legtöbb prémium tartalom új média startup-októl származik, azonban ezek nagy része olyan, mintha egy hagyomásnyos televíziós társaságot akartak volna létrehozni az internetre építve. Így sok esetben milliók vesznek el rossz kereskedelmi stratégiák miatt, pedig a webes prémium tartalmakkal kevesebb költségből lehet kihozni a várt erdményeket. 

Eddig alig pár esetben fektettek be a tévétársaságok prémium tartalmakkal foglalkozó startup-okba, viszont lassan de biztosan elkezdtek érdeklődést mutatni a terület iránt. Az NBC Universal megszerezte az LX.tv-t, ami jelenleg több leányvállalatuk tartalomszolgáltatásáért felel. A Google pedig a Next New Networks-öt vette meg, és építette be a YouTube tartalomfigyelő részlegébe. Kell azonban még pár év ahhoz, hogy az online videó a figyelem középpontjába kerüljön, hiszen a tévé egy 70 milliárdos piacot jelent, míg előbbi csak egy szerény másfél milliárdosat. És az online videós piac nem is növekszik gyorsan főleg a YouTube monopol helyzete és a hirdetők számára kevés vonzó tartalom miatt. Elemzések szerint a webes videó leghamarabb 2020-ra veheti át a vezető szerepet az élő televízós közvetítésektől.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés