A hazai bevételcsökkenés mellett is jól megy a Telenornak

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: Telenor | távközlés | mobilszolgáltató

2010.
07.21.
14:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A norvég Telenor távközlési vállalat közel hétszer több bevételt könyvelhetett el a második negyedévben, mint egy évvel ezelőtt. Ezzel szemben a magyarországi részlege közel sem teljesít ilyen jól, a legnagyobb visszaesés a feltöltőkártyás ügyfelek szegmensében történt.

A magyar Telenor előfizetőinek száma 36 ezerrel csökkent az első negyedévben, majd további 37 ezerrel fogyatkozott a második negyedévben: június végén 3,428 millióan voltak az egy évvel korábbi 3,482 millió helyett. Talán ezért sem meglepő, hogy csoport magyar részlegének első negyedéves eredménye 25,7 százalékkal, a bevétel 10,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az egy használóra jutó bevétel az első negyedévben 8 százalékkal, a második negyedévben 6 százalékkal csökkent éves összehasonlításban, forintban számolva.

A legnagyobb visszaesés a feltöltőkártyás ügyfelek szegmensében történt. A Telenornak a használt kártyák száma alapján számított negyedév végi piaci részesedése 32,9 százalék volt, ami enyhe csökkenés 2010 első negyedévéhez képest. A 2010 júniusi 27 százalékos MBI piaci részesedés azonban stabil második helyet biztosít a társaságnak a mobil szélessávú internet piacán.

A norvég eredmények kecsegtetőek

A norvég anyacég szerdai jelentése szerint a bevétel 2,7 százalékkal, 25,177 milliárd koronára (Egy norvég korona 35,76 forintnak felel meg szerdai árfolyamon) gyarapodott a tavalyi negyedévhez képest, ami nem meglepő, tekintve, hogy világszerte 10 millióval 174 millióra növelte előfizetőinek számát, a legnagyobb számban Oroszországban, Pakisztánban és Bangladesben szereztek ügyfeleket.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés