A telefonhoz kapcsolt kütyük évtizede jön

Szerző: Dobó Mátyás Forrás: Doransky.hu

Címkék: telefon | iPhone | okostelefon

2010.
12.30.
10:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Abból, hogy iPhone-ról vezérelhető mini repülőgépeket vehettünk karácsonyra, vagy alvásfigyelő és egészségügyi mérőrendszerek árasztanak el minket kiegészítőként nem kétséges, hogy az okostelefon piac felfutása mellett a kütyük elterjedése lesz a következő évek egyik leghangsúlyosabb technológiai változása.

A céleszközöké, amik olcsók, speciális tulajdonsággal felvértezve képesek bizonyos feladatok megoldására és támogatnak minket a legkülönbözőbb szituációkban, a telefonunkhoz kapcsolódva pedig képesek mindenféle extra információt tárolni és közvetíteni.

Olyan eszközök jönnek hamarosan, amik már nem csak játékszerek, hanem valóban megváltoztatják az emberek életminőségét.  Egy jó példa, hogy milyen elképesztő lehetőségek vannak például a látássérültek támogatásában az ilyen kütyüknek:

Thimble - There's a Thing for That from two times three on Vimeo.


Megjegyzés: A videó után rögtön beindult a fantáziám és vizualizáltam egy olyan Microsoft Kinect jellegű fejre szerelhető fejpántot, amely képes az elé kerülő tárgyak azonosításra és azokhoz kapcsolódó távolsági információk jelzésére, majd az eredményről hangok, illetve nyomás formájában tájékoztatja a viselőt.

A kütyükben elképesztő lehetőségek vannak, a telefon állandóan nálunk lévő teljes értékű számítógépként megadja a számítási, kommunikációs összeköttetést és lehetővé teszi, hogy olcsón hozzáférhetővé váljanak olyan kiegészítők, amik a telefon számítási kapacitására, memóriájára és wifi, 3G-s összeköttetésére támaszkodnak. Ez óriási dolog, hiszen egy egyszeri okostelefon beruházást követően számos kiegészítőt akár néhány ezer forintért meg lehet majd vásárolni, olyan kiegészítőket, amik nem csak annyit tudnak, hogy a fülünkbe vezetik a hangot.

Alig 3 éve indult be az új mobil korszak és már most látszik, hogy hamarosan teljesen szokványos lesz, hogy a telefon nem csak velünk, de  a minket körülvevő tárgyakkal is úgy kommunikál majd, ahogy most az app store alkalmazásain keresztül mindenféle webes szolgáltatással.

A bejegyzés írója, Dobó Mátyás a doransky.hu webes és mobil trendekről szóló blog szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés