A szabad internetet félti Obama

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: SOPA | Obama | internet

2012.
01.16.
13:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Fehér Ház illetékesei szombaton egy blogbejegyzésben adtak hangot aggályaiknak a Kongresszus elé került SOPA törvénytervezettel kapcsolatban, ugyanis az aláásná "a dinamikus, innovatív globális internetet". A posztban sürgetik a törvényhozókat, hogy még idén hagyják jóvá azokat az intézkedéseket, amelyek egyensúlyt teremtenének a kalózkodás és a hamisítás elleni küzdelem, valamint a nyílt internet között.

A Fehér Ház tisztviselői nem támogatják a függőben lévő jogszabályokat, amelyek "csökkentik a véleménynyilvánítás szabadságát, növelik a cyber-biztonsági kockázatokat", sőt aláássák a globális internetet, valamint arra is figyelmeztettek, hogy az intézkedés nem ösztönzi az innovációt, sem a startupokat.

"Az online kalózkodás elleni küzdelemnek óvakodnia kell a törvényes online cenzúra kockázatától és nem gátolhatja a kis- és nagyvállalkozások dinamikus fejlődését" - írja a Fehér Ház.

Az olyan vállalatok, mint a Google, a Facebook, vagy a Yahoo, egy novemberi levélben megkérdőjelezték a jogszabályt és túl szigorúnak nevezték: "Aggodalommal tölt el minket, hogy ezek az intézkedések komoly kockázatot jelentenek az ipar megújulására nézve, csakúgy mint a munkahelyteremtésre, valamint a nemzet cyber-biztonságára."

A Fehér Ház biztosított mindenkit arról, hogy együtt működnek a Kongresszussal a jogszabály megalkotásában, miközben szem előtt tartják a szólásszabadság, a magánélet és az innováció megóvását.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés