A szabad internetet félti Obama

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: SOPA | Obama | internet

2012.
01.16.
13:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Fehér Ház illetékesei szombaton egy blogbejegyzésben adtak hangot aggályaiknak a Kongresszus elé került SOPA törvénytervezettel kapcsolatban, ugyanis az aláásná "a dinamikus, innovatív globális internetet". A posztban sürgetik a törvényhozókat, hogy még idén hagyják jóvá azokat az intézkedéseket, amelyek egyensúlyt teremtenének a kalózkodás és a hamisítás elleni küzdelem, valamint a nyílt internet között.

A Fehér Ház tisztviselői nem támogatják a függőben lévő jogszabályokat, amelyek "csökkentik a véleménynyilvánítás szabadságát, növelik a cyber-biztonsági kockázatokat", sőt aláássák a globális internetet, valamint arra is figyelmeztettek, hogy az intézkedés nem ösztönzi az innovációt, sem a startupokat.

"Az online kalózkodás elleni küzdelemnek óvakodnia kell a törvényes online cenzúra kockázatától és nem gátolhatja a kis- és nagyvállalkozások dinamikus fejlődését" - írja a Fehér Ház.

Az olyan vállalatok, mint a Google, a Facebook, vagy a Yahoo, egy novemberi levélben megkérdőjelezték a jogszabályt és túl szigorúnak nevezték: "Aggodalommal tölt el minket, hogy ezek az intézkedések komoly kockázatot jelentenek az ipar megújulására nézve, csakúgy mint a munkahelyteremtésre, valamint a nemzet cyber-biztonságára."

A Fehér Ház biztosított mindenkit arról, hogy együtt működnek a Kongresszussal a jogszabály megalkotásában, miközben szem előtt tartják a szólásszabadság, a magánélet és az innováció megóvását.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés