A Starbucksban már mobillal is lehet fizetni

Szerző: digibiz Forrás: washingtonpost.com

Címkék: Starbucks | mobilfizetés

2011.
01.20.
13:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szerdától a Starbucks kávézólánc 6800 üzletében lehet már mobiltelefonnal fizetni. A rendszer a már sikeresnek számító kártyarendszerükre épül, és az ígértek szerint hamarosan az Android tulajdonosok számára is elérhető lesz.

Tegnaptól a Starbucks ügyfeleinek fizetésnél már nem kell a pénztárcájukban kotorászniuk, hanem elég egy apró mozdulat mobiltelefonon. A kávézó óriás ugyanis elindította mobil fizetési rendszerét, így a BlackBerry, iPhone vagy iPod Touch tulajdonosok letölthetnek egy alkalmazást, aminek segítségével egy vonalkódot kapnak a készülékükre. Ezzel aztán könnyedén rendezhetik a számlát - írja a The Washington Post.
 
A Starbucks sajtóközleménye szerint 6800 üzletükben indult el a szolgáltatás és további 1000-ben fog az Egyesült Államokban. Ennek ellenére a The Washington Post szerint tegnap reggel még sok helyen nem működött.
 
A rendszer egyébként a Starbucks már meglévő kártya szolgáltatására és mobil alkalmazására épül, ami lehetővé teszi, hogy a vendégek feltölthessék azt hitelkártyájukról és azzal fizessenek. Ám ezt gyakran nem hordják magukkal, a mobiltelefon viszont sosem marad otthon.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés