A Sprint támadja az AT&T és a T-Mobile egyesülését

Szerző: digibiz

Címkék: AT&T | T-Mobile | Sprint

2011.
03.30.
14:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AT&T múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a T-Mobile USA-t, 39 milliárd dollárárt. A megállapodást már megkötötték, most már csak a különböző engedélyekre várnak. A T-Mobile által kikosarazott vevőjelöltnek, a Sprintnek, viszont egyáltalán nem tetszik ez az üzlet.

Az állami hatóságok nagyjából 12 hónap alatt ellenőrzik le az AT&T és a T-Mobile megállapodását, a Sprint pedig azt reméli ezalatt találnak olyan okot ami meghiúsíthatja az üzletet. Szerintük ugyanis ez az egyesülés ellenkezik a szabad verseny szabályaival, és egy duopóliumot hozna létre a piacon, amiben lényegében csak a Verzion és az egyesült AT&T és T-Mobile maradna versenyben. A Sprintnek az az álláspontja, hogy ez az esetleges dominancia kontrollálná az Egyesült Államok teljes vezeték nélküli piacát, ők határoznák meg az árakat, és ellehetetlenítenék a kisebb szolgáltatókat. A harmadik Sprint viszont szeretne egy dinamikus piacon versenyben maradni.

Scott Cleland, a Precursor LCC elemzője szerint viszont a hatóságok jó szemmel nézik majd az ügyletet, hiszen a kormánynak az a célja, hogy Amerika minél nagyobb területén legyen szélessávú lefedettség, ami az egyesüléssel könnyebben megvalósulhat. Ráadásul ez az üzlet az előfizetők költségeit is csökkentené.

A Sprint piacféltő aggodalmát azért árnyalja az a tény, hogy korábban a hírek még arról szóltak, hogy ők vásárolnák fel a T-Mobile USA-t, az üzlet azoban nem jött létre, mert az AT&T ajánlatát fogadta el a T-Mobile.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés