A Sprint támadja az AT&T és a T-Mobile egyesülését

Szerző: digibiz

Címkék: AT&T | T-Mobile | Sprint

2011.
03.30.
14:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AT&T múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a T-Mobile USA-t, 39 milliárd dollárárt. A megállapodást már megkötötték, most már csak a különböző engedélyekre várnak. A T-Mobile által kikosarazott vevőjelöltnek, a Sprintnek, viszont egyáltalán nem tetszik ez az üzlet.

Az állami hatóságok nagyjából 12 hónap alatt ellenőrzik le az AT&T és a T-Mobile megállapodását, a Sprint pedig azt reméli ezalatt találnak olyan okot ami meghiúsíthatja az üzletet. Szerintük ugyanis ez az egyesülés ellenkezik a szabad verseny szabályaival, és egy duopóliumot hozna létre a piacon, amiben lényegében csak a Verzion és az egyesült AT&T és T-Mobile maradna versenyben. A Sprintnek az az álláspontja, hogy ez az esetleges dominancia kontrollálná az Egyesült Államok teljes vezeték nélküli piacát, ők határoznák meg az árakat, és ellehetetlenítenék a kisebb szolgáltatókat. A harmadik Sprint viszont szeretne egy dinamikus piacon versenyben maradni.

Scott Cleland, a Precursor LCC elemzője szerint viszont a hatóságok jó szemmel nézik majd az ügyletet, hiszen a kormánynak az a célja, hogy Amerika minél nagyobb területén legyen szélessávú lefedettség, ami az egyesüléssel könnyebben megvalósulhat. Ráadásul ez az üzlet az előfizetők költségeit is csökkentené.

A Sprint piacféltő aggodalmát azért árnyalja az a tény, hogy korábban a hírek még arról szóltak, hogy ők vásárolnák fel a T-Mobile USA-t, az üzlet azoban nem jött létre, mert az AT&T ajánlatát fogadta el a T-Mobile.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés