A részvények miatt hagyják el a dolgozók a Twittert

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Twitter

2011.
12.13.
15:11

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miközben egyre nagyobb céggé válik a Twitter, mégis egyre többen vannak azok is, akik elhagyják a céget. Főleg a dolgozói részvények kibocsátását követően.

Az elmúlt időszakban több külföldi újságíró is rámutatott arra, hogy - durván fogalmazva - "mostanában mindenki elhagyja a Twittert". A TechCrunch szerint erre egyszerű a magyarázat: a Twitter nagyon szigorúan kezeli a dolgozói részvények eladását.
 
Szeptemberben zárult egy 800 millió dolláros finanszírozási kör, amelynek a fele a dolgozóknál landolt, akik eladhatták a részvényeik 20 százalékát. Ezután azok, akik szerettek volna a Twitter ellenőrzése nélkül megszabadulni további részvényeiktől, jobbnak látták, ha kilépnek a cégtől és megpróbálják másodlagos magán piacokon értékesíteni azokat.
 
Természetesen senkinek sem egyforma a helyzete és vannak olyan dolgozók, akik úgy vélik, hogy a Twitter legjobb időszaka még előttük áll, ezért ragaszkodnak a részvényeikhez.
 
A részvényeken kívül az is hozzájárult a távozásokhoz, hogy az alapító Jack Dorsey év elején visszatért és átvette a termékfejlesztés, valamit a marketing feletti felügyeletet. Ennek hatására részben lecserélte az őt körülvevő embereket, azonban a látszat ellenére nem szenved munkaerő hiányban a Twitter, sőt egyre növekszik a dolgozók létszáma.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés