A profilkép a legfontosabb

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Facebook | Twitter

2011.
12.06.
14:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy weboldalak áttekintésekor a szemmozgást rögzítő rendszert ezúttal a szociális tartalmú oldalakra állítottak rá. Az eredmények nem meglepőek, de a munkakör lehet fontosabb, mint az arckép.

Az EyeTrackShop szemmozgást megfigyelő rendszert kifejlesztő startup vállalkozás segített a Mashable hírportálnak abban, hogy a technológiát egy kutatáshoz is alkalmazzák.

A tanulmányhoz harminc résztvevő webkameráját használták, és rögzítették a szemmozgásukat, miközben más-más Facebook, Google+, LinkedIn, Flickr, YouTube, Tumblr vagy Twitter profilokat mutattak nekik 10 másodperces váltásban.

Hozzá kell tenni, hogy a tanulmány nem tökéletes, hiszen harminc ember elég kicsi mintát jelent, és az, hogy mi kelti fel az érdeklődést, az természetesen a megjelenített tartalomtól is függ.

A kapott eredmények alapján az egyik legfontosabb a profilkép. A Facebookon, a StumbleUponon és a Klouton is elsősorban a profilképet nézték meg. A LinkedIn-en fontosabb a munkakör, mint a profilkép, ugyanakkor egy oldalon a profil tulajdonos barátai is kiemelt figyelmet kapnak. 

A kutatás nem adott egyértelmű magyarázatot arra, hogy csak az elhelyezkedésük miatt keltik-e fel a figyelmet, mindenesetre az érdeklődők megnézik a barátok kis bélyegképeit is. Ahogyan a portáloknál, a profil oldalakon is a lapteteji tartalom a nyerő. Tehát például egy Facebook oldalon lefele haladva, egyre kevesebben nézik a tartalmat. A Twitteren és a YouTube-on azonban kevésbé volt tapasztalható eltérés.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés