A PPO-t üzemeltető cég kálváriája

Szerző: digibiz Forrás: Index/digibiz.hu

Címkék: ppo | csőd | e-kereskedelem

2010.
07.01.
13:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már régóta hangoztatják a szakemberek, hogy az e-kereskedelemnek vannak veszélyei, ha nem elég elővigyázatos a felhasználó, hiszen akár még rejtett költségei is lehetnek egy-egy tranzakciónak. Ilyen ügy miatt került év elején a figyelem középpontjába a ppo.hu üzemeltetője is. Megnéztük hol tart az ügye?

Az úgynevezett PPO-botrány ez év elején robbant ki, miután ügyfelek százai már csak a bankszámlájuk megterhelése után értesültek arról, hogy az ingyenesnek gondolt szolgáltatást fizetőssé változtatták a tudtuk nélkül - számolt be az Index. A cég, aminek a hevesi székhelyét április 22-én jegyezték be, egy hónappal később, május 26-án csődeljárást kért maga ellen. A Heves Megyei Bíróság azonban ezt a csődkérelmet június 16-án hivatalból - tehát vélhetően valamilyen formai hiba miatt - elutasította.

A csődvédelembe menekülésnek lehet egy olyan pozitív olvasata, hogy a társaság próbálja olyan helyzetbe hozni magát, hogy a legtöbb hitelezőjét kifizethesse. A cég ellen ugyanis a botrány kirobbanása után felhasználók tömegei tettek feljelentést. A honlapon egyebek mellett autópálya-matricákat értékesítő - és külön autopalyamatrica.hu weblapot is működtető - társasággal az ügy kirobbanása után, január 15-én szerződést bontott az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt., azonban az elszámolás a mai napig nem történt meg.

A botrány kirobbanása után a Gazdasági Versenyhivatal is eljárást indított az ügyben. A GVH nemcsak az Investech, hanem a ppo.hu-t jelenleg is üzemeltető svájci Centillion AG ellen is vizsgálatot folytat. Az eljárás januárban el-, majd ebben a hónapban újraindult. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egy lépéssel előrébb jár: a honlapján olvasható közlemény szerint áprilisban közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz a Centillion és az Investech ellen. A hatóság azt kéri a bíróságtól, hogy az állapítsa meg: a 2490 forintot a ppo.hu üzemeltetői jogalap nélkül vonták le, valamint kötelezze a cégeket a levont díj automatikus visszatérítésére.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés