Az Apple új barátja a Twitter

Szerző: digibiz Forrás: BBC.com / digibiz.hu

Címkék: Ping | Facebook | Twitter | Apple

2010.
11.12.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple által indított Ping összekötötte rendszerét a Twitterrel, így felhasználóinak posztjai automatikusan megjelennek a közösségi oldalon is. Az Apple kezdetben a Facebookkal akart üzletet kötni, de mivel az nem jött össze, most a Twittertől várja a fellendülést.

Az Apple közösségi zene oldala a Ping tásult a Twitterrel, hogy így a felhasználók még több zenére találhassanak rá. Szakértők szerint óriási fellendülést hozhat a Pingnek a lépés. Az ötlet azután jött miután az Apple elbukta a Facebookkal tervezett üzlet megkötését, ugyanis Steve Jobs szerint a Facebook elfogadhatatlan feltételeket támasztott. A Twitter viszont élt a lehetőséggel, és mostantól a a Pingen írt posztok és hozzászólások megjelennek az illető Twitter oldalán is iTunes linkkel együtt. A közösségi oldal szerint naponta 95 millió tweet lát napvilágot, aminek nagy része a zenéről szól. A mostani fejlesztés hátulütője, hogy ahhoz, hogy valaki megtalálja a Twitter ismerőseit a Pingen keresztül, ahhoz nekik is be kell regisztrálniuk oda. Az Apple nem titkolt célja, hogy a Twitter segítségével még több "barátot" gyűjtsön szolgáltatásának. Azonban nem mindenki ilyen lelkes, és a nyugati sajtó szerint ez egyszerűen "nem érdekes". 

A szeptemberben indított Ping óriási sikert aratott megjelenésekor. A megjelenést követő két napon belül hárommillió vásárló töltötte le az iTunes multimédia-szoftver új verzióját, több mint egyharmaduk pedig a Ping tagja is lett. A felhasználók láthatják, milyen zenét hallgatnak barátaik, illetve követhetik kedvenc zenészeik tevékenységeit is. Steve Jobs, a konszern vezetője a szolgáltatás indításakor hangsúlyozta, hogy a hálózat 160 millió felhasználó kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik. Hogy ebből jelenleg hol tartanak, azt nem lehet tudni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés