Az Apple új barátja a Twitter

Szerző: digibiz Forrás: BBC.com / digibiz.hu

Címkék: Ping | Facebook | Twitter | Apple

2010.
11.12.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple által indított Ping összekötötte rendszerét a Twitterrel, így felhasználóinak posztjai automatikusan megjelennek a közösségi oldalon is. Az Apple kezdetben a Facebookkal akart üzletet kötni, de mivel az nem jött össze, most a Twittertől várja a fellendülést.

Az Apple közösségi zene oldala a Ping tásult a Twitterrel, hogy így a felhasználók még több zenére találhassanak rá. Szakértők szerint óriási fellendülést hozhat a Pingnek a lépés. Az ötlet azután jött miután az Apple elbukta a Facebookkal tervezett üzlet megkötését, ugyanis Steve Jobs szerint a Facebook elfogadhatatlan feltételeket támasztott. A Twitter viszont élt a lehetőséggel, és mostantól a a Pingen írt posztok és hozzászólások megjelennek az illető Twitter oldalán is iTunes linkkel együtt. A közösségi oldal szerint naponta 95 millió tweet lát napvilágot, aminek nagy része a zenéről szól. A mostani fejlesztés hátulütője, hogy ahhoz, hogy valaki megtalálja a Twitter ismerőseit a Pingen keresztül, ahhoz nekik is be kell regisztrálniuk oda. Az Apple nem titkolt célja, hogy a Twitter segítségével még több "barátot" gyűjtsön szolgáltatásának. Azonban nem mindenki ilyen lelkes, és a nyugati sajtó szerint ez egyszerűen "nem érdekes". 

A szeptemberben indított Ping óriási sikert aratott megjelenésekor. A megjelenést követő két napon belül hárommillió vásárló töltötte le az iTunes multimédia-szoftver új verzióját, több mint egyharmaduk pedig a Ping tagja is lett. A felhasználók láthatják, milyen zenét hallgatnak barátaik, illetve követhetik kedvenc zenészeik tevékenységeit is. Steve Jobs, a konszern vezetője a szolgáltatás indításakor hangsúlyozta, hogy a hálózat 160 millió felhasználó kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik. Hogy ebből jelenleg hol tartanak, azt nem lehet tudni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés