Az Apple új barátja a Twitter

Szerző: digibiz Forrás: BBC.com / digibiz.hu

Címkék: Ping | Facebook | Twitter | Apple

2010.
11.12.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple által indított Ping összekötötte rendszerét a Twitterrel, így felhasználóinak posztjai automatikusan megjelennek a közösségi oldalon is. Az Apple kezdetben a Facebookkal akart üzletet kötni, de mivel az nem jött össze, most a Twittertől várja a fellendülést.

Az Apple közösségi zene oldala a Ping tásult a Twitterrel, hogy így a felhasználók még több zenére találhassanak rá. Szakértők szerint óriási fellendülést hozhat a Pingnek a lépés. Az ötlet azután jött miután az Apple elbukta a Facebookkal tervezett üzlet megkötését, ugyanis Steve Jobs szerint a Facebook elfogadhatatlan feltételeket támasztott. A Twitter viszont élt a lehetőséggel, és mostantól a a Pingen írt posztok és hozzászólások megjelennek az illető Twitter oldalán is iTunes linkkel együtt. A közösségi oldal szerint naponta 95 millió tweet lát napvilágot, aminek nagy része a zenéről szól. A mostani fejlesztés hátulütője, hogy ahhoz, hogy valaki megtalálja a Twitter ismerőseit a Pingen keresztül, ahhoz nekik is be kell regisztrálniuk oda. Az Apple nem titkolt célja, hogy a Twitter segítségével még több "barátot" gyűjtsön szolgáltatásának. Azonban nem mindenki ilyen lelkes, és a nyugati sajtó szerint ez egyszerűen "nem érdekes". 

A szeptemberben indított Ping óriási sikert aratott megjelenésekor. A megjelenést követő két napon belül hárommillió vásárló töltötte le az iTunes multimédia-szoftver új verzióját, több mint egyharmaduk pedig a Ping tagja is lett. A felhasználók láthatják, milyen zenét hallgatnak barátaik, illetve követhetik kedvenc zenészeik tevékenységeit is. Steve Jobs, a konszern vezetője a szolgáltatás indításakor hangsúlyozta, hogy a hálózat 160 millió felhasználó kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik. Hogy ebből jelenleg hol tartanak, azt nem lehet tudni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés