Az Apple új barátja a Twitter

Szerző: digibiz Forrás: BBC.com / digibiz.hu

Címkék: Ping | Facebook | Twitter | Apple

2010.
11.12.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple által indított Ping összekötötte rendszerét a Twitterrel, így felhasználóinak posztjai automatikusan megjelennek a közösségi oldalon is. Az Apple kezdetben a Facebookkal akart üzletet kötni, de mivel az nem jött össze, most a Twittertől várja a fellendülést.

Az Apple közösségi zene oldala a Ping tásult a Twitterrel, hogy így a felhasználók még több zenére találhassanak rá. Szakértők szerint óriási fellendülést hozhat a Pingnek a lépés. Az ötlet azután jött miután az Apple elbukta a Facebookkal tervezett üzlet megkötését, ugyanis Steve Jobs szerint a Facebook elfogadhatatlan feltételeket támasztott. A Twitter viszont élt a lehetőséggel, és mostantól a a Pingen írt posztok és hozzászólások megjelennek az illető Twitter oldalán is iTunes linkkel együtt. A közösségi oldal szerint naponta 95 millió tweet lát napvilágot, aminek nagy része a zenéről szól. A mostani fejlesztés hátulütője, hogy ahhoz, hogy valaki megtalálja a Twitter ismerőseit a Pingen keresztül, ahhoz nekik is be kell regisztrálniuk oda. Az Apple nem titkolt célja, hogy a Twitter segítségével még több "barátot" gyűjtsön szolgáltatásának. Azonban nem mindenki ilyen lelkes, és a nyugati sajtó szerint ez egyszerűen "nem érdekes". 

A szeptemberben indított Ping óriási sikert aratott megjelenésekor. A megjelenést követő két napon belül hárommillió vásárló töltötte le az iTunes multimédia-szoftver új verzióját, több mint egyharmaduk pedig a Ping tagja is lett. A felhasználók láthatják, milyen zenét hallgatnak barátaik, illetve követhetik kedvenc zenészeik tevékenységeit is. Steve Jobs, a konszern vezetője a szolgáltatás indításakor hangsúlyozta, hogy a hálózat 160 millió felhasználó kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik. Hogy ebből jelenleg hol tartanak, azt nem lehet tudni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés