A pénz döntött a webkettes szolgáltatások mellett

Szerző: Dobó Mátyás Forrás: doransky.hu

Címkék: közösségi média | webkettő

2010.
11.30.
17:26

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az utóbbi hónapokban rengeteg olyan szolgáltatás került elém, ami elsősorban közösségi csatornákat használ arra, hogy termékeket és tartalmakat terjesszen. Elindultak közösségi médiára fókuszáló apróhirdetési rendszerek, tartalomszolgáltatók és ekereskedelmi megoldások, játékokról ne is beszéljünk.

Ami azonban elég friss, hogy már nemcsak kísérletek, hanem igazán komoly mennyiségű pénz is áramlik az elsősorban közösségi rendszerekre fókuszáló fejlesztéseket csináló cégekbe.

A Zynga-t például, a  Farmville mögötti fejlesztőcéget például már több, mint 5 milliárd dollárra értékeli a piac, többre, mint a retail-re fókuszáló, nagy múltú EA-t. Vagy itt van most a Groupon több, mint 2 milliárdos felvásárlási pletykája - ami talán már nem is csak pletyka -, vagy a sorozatos kockázatitőke befektetések olyan közösségi fókuszú szolgáltatásokba, amik elsősorban a Facebook-ra és más közösségi szolgáltatásokra építenek.

De ami még ennél is érdekesebb, hogy a legtöbb szakértő egyetért, ezek az értékelések reálisak, vagy legalábbis közel vannak a valósághoz, hiszen a legtöbb cég pénz nyomdaként működik, méghozzá olyan méretű pénzügyi tranzakciókat bonyolít, ami simán összevethető perspektívájában bármilyen top klasszikus szolgáltatással, legyen a mérce akár az Amazon, akár más szolgáltatás.

A közösségi média kezdi megmutatni, hogy arculat építés mellett valódi pénz termelő gépezetek működtetésére is alkalmas. A repkedő milliárdok ennek az információnak szólnak és jelzik, hogy a piac gyorsan formálódik.


A bejegyzés írója, Dobó Mátyás a doransky.hu webes és mobil trendekről szóló blog szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés