A Netflix ismét szeretne talpra állni

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Netflix

2011.
11.23.
12:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Netflix 400 millió dollárt keresett hétfőn, miután a vállalat megpróbálta rendezni az ügyfelek elpártolása miatt okozott részvény visszaesést.

A döntés miszerint több részvényt bocsátanak ki aggodalommal tölthet el néhány befektetőt, akik most sem bíznak abban, hogy a Netflix képes lesz kilábalni a válságból. A visszaesés oka, hogy szeptemberben áremelést vezettek be, aminek hatására nagyban megcsappant az előfizetőik száma.

A helyzet csak tovább romlott, amikor a Netflix szeptemberben bejelentette, hogy DVD kölcsönző szolgáltatását külön oldalra helyezi, a Qwiksterre. Az eredmény: 800 ezer előfizetőt vesztett a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Amint korábban beszámoltunk róla szeptemberben, részvényei több mint 31 dollárral csúsztak lefelé, így a papírok 15%-ot estek. 2008 októbere óta ez a filmszolgáltató óriás legnagyobb visszaesése. 

Ez hatalmas terhet jelenthet a számukra a következő évben, ha megpróbálják helyrehozni az arculatukat, és Latin-Amerikában valamint Nagy-Britanniában próbálnak terjeszkedni. Ez lehet az első alkalom, amikor veszteséggel fog zárni a vállalat.

Szóvivőjük szerint a kihívások ellenére sincs pénzszűkében a Netflix. A szeptembert 366 millió dollár készpénzzel és rövid távú befektetésekkel zárta.

A Netflix 200 millió dollárnyi átváltható kötvényt bocsátott ki a Technology Crossover Venturesnek, amely az egyik legnagyobb részvényes. Az adósság miatt újabb 200 millió dollárhoz kell jutniuk részvényeladásból. Hétfőn 74,47 dollár részvényáron zártak.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés