A Netflix ismét szeretne talpra állni

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Netflix

2011.
11.23.
12:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Netflix 400 millió dollárt keresett hétfőn, miután a vállalat megpróbálta rendezni az ügyfelek elpártolása miatt okozott részvény visszaesést.

A döntés miszerint több részvényt bocsátanak ki aggodalommal tölthet el néhány befektetőt, akik most sem bíznak abban, hogy a Netflix képes lesz kilábalni a válságból. A visszaesés oka, hogy szeptemberben áremelést vezettek be, aminek hatására nagyban megcsappant az előfizetőik száma.

A helyzet csak tovább romlott, amikor a Netflix szeptemberben bejelentette, hogy DVD kölcsönző szolgáltatását külön oldalra helyezi, a Qwiksterre. Az eredmény: 800 ezer előfizetőt vesztett a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Amint korábban beszámoltunk róla szeptemberben, részvényei több mint 31 dollárral csúsztak lefelé, így a papírok 15%-ot estek. 2008 októbere óta ez a filmszolgáltató óriás legnagyobb visszaesése. 

Ez hatalmas terhet jelenthet a számukra a következő évben, ha megpróbálják helyrehozni az arculatukat, és Latin-Amerikában valamint Nagy-Britanniában próbálnak terjeszkedni. Ez lehet az első alkalom, amikor veszteséggel fog zárni a vállalat.

Szóvivőjük szerint a kihívások ellenére sincs pénzszűkében a Netflix. A szeptembert 366 millió dollár készpénzzel és rövid távú befektetésekkel zárta.

A Netflix 200 millió dollárnyi átváltható kötvényt bocsátott ki a Technology Crossover Venturesnek, amely az egyik legnagyobb részvényes. Az adósság miatt újabb 200 millió dollárhoz kell jutniuk részvényeladásból. Hétfőn 74,47 dollár részvényáron zártak.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés