A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Street View | Google | FarmVille | Phrases | Novell | Chrome

2010.
11.23.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Lehet, hogy az adatvédelmi biztos mégis engedélyt ad a Street View magyarországi tevékenységére, ám a tárgyalásokat eddig titok övezi. Eközben felvásárolták a Novell szoftvervállaltot, a FarmVille-t pedig megelőzte a Phrases a legnépszerűbb közösségi szolgáltatások listáján.

Mégis lesz itthon Street View?

Jóri András adatvédelmi biztos hajlik arra, hogy rábólintson a Google térképes utcakép-szolgáltatására, a Street View-ra, feltéve, hogy a cég hajlandó elfogadni az általa diktált feltételeket. A Google magyarországi irodája teljes csendben tárgyal a biztossal, de nem nyilatkozik a megbeszélések állásáról.
Bővebben az Index oldalán

Trónfosztott lett a Farmville

Már nem a FarmVille a legnépszerűbb facebookos alkalmazás, a Phrases megelőzte az aktív felhasználók kategóriában. A játékok között azonban még mindig tartja magát a FarmVille. A játéknak 2010 februárjában nyolcvanmillió aktív felhasználója volt - ez volt a csúcs. A Phrasesnek 54,4, a FarmVille-nek 43,9 millió júzere volt az utolsó hónapban. Ugyanakkor az is igaz, hogy Phrases nem játék, hanem egy kvíz és triviakészítő alkalmazás. Így továbbra is a FarmVille maradt a legnépszerűbb játék.
Bővebben az Index oldalán

Felvásárolták a Novellt

A Novell szoftvervállalat java részét 2,2 milliárd dollárért felvásárolja a magánbefektetők tulajdonában lévő Attachmate Corporation. A felek közti megállapodás értelmében a Novell-tulajdonosok részvényenként 6,1 dollárt készpénzt kapnak, ez körülbelül 9 százalékkal több a pénteki záróárfolyamnál. A szellemi tulajdon egy része azonban 450 millió dollár fejében egy Microsofthoz köthető tömörülés, a CPTN Holdings kezébe kerül.
Bővebben az Index oldalán

Nem biztos, hogy chrome-os netbook lesz a karácsonyfa alatt

Megint elhalasztották a Google Chrome operációs rendszer bemutatóját. Ellentmondóak az információk arról, hogy még karácsony előtt a boltokba kerülnek-e a Chrome OS-sel felszerelt netbookok. Valószínűleg nem, de az operációs rendszer valamilyen változatát még kiadhatják az idén.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés