A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Street View | Google | FarmVille | Phrases | Novell | Chrome

2010.
11.23.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Lehet, hogy az adatvédelmi biztos mégis engedélyt ad a Street View magyarországi tevékenységére, ám a tárgyalásokat eddig titok övezi. Eközben felvásárolták a Novell szoftvervállaltot, a FarmVille-t pedig megelőzte a Phrases a legnépszerűbb közösségi szolgáltatások listáján.

Mégis lesz itthon Street View?

Jóri András adatvédelmi biztos hajlik arra, hogy rábólintson a Google térképes utcakép-szolgáltatására, a Street View-ra, feltéve, hogy a cég hajlandó elfogadni az általa diktált feltételeket. A Google magyarországi irodája teljes csendben tárgyal a biztossal, de nem nyilatkozik a megbeszélések állásáról.
Bővebben az Index oldalán

Trónfosztott lett a Farmville

Már nem a FarmVille a legnépszerűbb facebookos alkalmazás, a Phrases megelőzte az aktív felhasználók kategóriában. A játékok között azonban még mindig tartja magát a FarmVille. A játéknak 2010 februárjában nyolcvanmillió aktív felhasználója volt - ez volt a csúcs. A Phrasesnek 54,4, a FarmVille-nek 43,9 millió júzere volt az utolsó hónapban. Ugyanakkor az is igaz, hogy Phrases nem játék, hanem egy kvíz és triviakészítő alkalmazás. Így továbbra is a FarmVille maradt a legnépszerűbb játék.
Bővebben az Index oldalán

Felvásárolták a Novellt

A Novell szoftvervállalat java részét 2,2 milliárd dollárért felvásárolja a magánbefektetők tulajdonában lévő Attachmate Corporation. A felek közti megállapodás értelmében a Novell-tulajdonosok részvényenként 6,1 dollárt készpénzt kapnak, ez körülbelül 9 százalékkal több a pénteki záróárfolyamnál. A szellemi tulajdon egy része azonban 450 millió dollár fejében egy Microsofthoz köthető tömörülés, a CPTN Holdings kezébe kerül.
Bővebben az Index oldalán

Nem biztos, hogy chrome-os netbook lesz a karácsonyfa alatt

Megint elhalasztották a Google Chrome operációs rendszer bemutatóját. Ellentmondóak az információk arról, hogy még karácsony előtt a boltokba kerülnek-e a Chrome OS-sel felszerelt netbookok. Valószínűleg nem, de az operációs rendszer valamilyen változatát még kiadhatják az idén.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés