A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Android | You Tube

2010.
10.19.
23:02

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nagyot bukhatnak a távközlési cégek, ha bevezetik az őket sújtó válságadót. Közben nyilvánosságra hozták a világ legjobban kereső IT-cégvezetőinek listáját és az Apple gyorsjelentését. Nem csak az ő nevük vált ismerté, ugyanis hamarosan a You Tube-on mocskolódó kommentelők adatai sem lesznek titkosak.

Kik a legjobban kereső IT-cégvezetők?

Összeállították a 2009-es év leggazdagabb IT-cégvezetőinek listáját. A listára való felkerüléshez az alsó határ évi 12 millió dolláros kereset volt. Az első helyen az Oracle vezetője, a második helyen a BMC Software elnöke végzett, míg a harmadik a HP egykori igazgatója lett.
Folytatás

Nincs tovább névtelenség a You Tube-on

Precedens értékű döntést hozott az amerikai bíróság: aki szitkozódik a YouTube-on, annak személyes adatai kiadhatóak a sértett fél számára. Az ügy kirobbantója egy modell, akinek videója alá mocskos megjegyzéseket írtak. A nő becsületsértésért pert indított, a döntés után az ügy folytásában már nem a Google lesz az ellenfele, hanem a lebuktatott kommentelők.
Folytatás

Túl sokba kerül a Google-nek a keresési ajánlás

A Google Instant nagyon hasznos fejlesztés a cégtől. Ennek segítségével már a keresőkifejezés begépelése közben látható egy dinamikus találati lista, így nem kell új kereséseket indítani, hanem folyamatában lehet finomítani a beírt szavakat. A fejlesztés azonban üzleti szempontból igazi öngól. Nem elég, hogy nem segíti a Google hirdetési felületeinek megjelenítését, s ezen keresztül nem hoz bevételt, de ráadásul még iszonyatosan drága is a rendszer fenntartása.
Folytatás

Nagyot bukhatnak a távközléci cégek az adóval

A kormány évente 61 milliárd forint válságadóval sújtaná a távközlési cégeket. Ennek bevezetéséről ma dönt az Országgyűlés. A pénteken elkészített javaslatból világossá vált, hogy a teljes szektor érintett az ügyben. Az is kiderült, hogy szolgáltatóknak az árbevételük és nem a nyereségük után kell majd az adót megfizetni. Ha a tervezetből törvény lesz, az elviheti például a Magyar Telekom nyereségének felét.
Folytatás

Videocset is lesz az új Androidon

Friss hírek szivárogtak ki az Android legújabb verziójáról, amit év végén vagy jövő év elején fognak bemutatni. Állítólag videocset és wifin keresztüli hívás is lesz benne. A Google az operációs rendszer kezelőfelületén is változtat, átrajzolták például az ikonokat, új görgető effekteket tettek bele és az egész felületen a zöld válik domináns színné.
Folytatás

Apple várható gyorsjelentése

Izzik a levegő az Apple körül, egyre többen pendítik meg, hogy meglehet a 20 milliárd dollár a bevételsoron, a Wall Street-i elemzők konszenzusa is egyetlen hét leforgása alatt 100 millió dollárral, 18,68 milliárdra nőtt. A nem hivatásos elemzők és bloggerek ennél is magasabb számot várnak, az ő 20,37 milliárdos tippjük közel 15 százalékkal haladja meg az Apple saját hivatalos előrejelzését. Akárhogy is, az biztos, hogy elképesztő forgalmat produkált a cég, a várakozásokban foglalt éves bevételnövekedés pedig 55-60 százalék, ami nagyjából megfelel az elmúlt negyedéveknek.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés