A nap IT hírei: a fejlődés előnyei és hátrányai

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook | Philips | internet

2010.
10.18.
18:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Magyarország a 28. helyezett a legfejlettebb internet országok között, de a világ internetes fejlődésével jövő év elejére elfogyhatnak a szabad IP címek. Mindeközben a neten keresik a nácik által ellopott kincseket. A Facebook bizonyos alkalmazásai lopják az adatokat, de a portál nem tervezi a dislike gomb bevezetését.

Itt a legújabb Acrobat

Az Adobe bemutatta a PDF-készítő és olvasó szoftverének tizedik főverzióját, ami jövő hónaptól Acrobat X néven érhető el. Az új verzió leginkább érdekes funkciója, hogy az olvasó sandbox módban fut, ezzel téve még biztonságosabbá a PDF-ek megnyitását. A Reader X támogatja az okostelefonos platformokat is, így elérhető lesz Androidon, Windows Phone 7-en és BlackBerry OS-en is.
Folytatás

Hazánk fejlett internet - ország

Magyarország a 28. azon a listán, amit a szélessávú internetes technológiában vezető szerepet betöltő országokról készítettek. A tanulmány igazolta az összefüggést a szélessávú technológia terén betöltött vezető szerep és az innováció alapú gazdaság között, s megállapította, hogy a mobil szélessávú szolgáltatások minősége is számottevően javult a vizsgált időszakban.
Folytatás

Online kincskeresés

Online kereshetők a náci megszállás idején Franciaországból és Belgiumból zsákmányolt műkincsek, amelyek közül több mint 20 ezer tétel került fel a hétfőtől elérhető ingyenes adatbázisba. Remélhetőleg ez elősegíti a tárgyak azonosítását. Becslések szerint a náci csapatok mintegy 650 ezer műtárgyat zsákmányolhattak, amiből több ezret még ma is keresnek.
Folytatás

Adathalász játékok a Facebookon

A Facebook legnépszerűbb szolgáltatásai a felhasználó tudtán kívül személyes adatokat továbbítanak hirdetők felé. A Wall Street Journal felfedezte, hogy a tíz legnépszerűbb facebookos játék továbbadja a felhasználók azonosítóját harmadik félnek. Az appok között van a legnépszerűbb játék is, a Farmville és a Texas HoldEm Poker is. A Facebook megígérte, hogy minél előbb igyekszik megoldani a problémát.
Folytatás

Triplázott a Philips

Az előző évi háromszorosára növelte adózott nyereségét a harmadik negyedévben a Philips Electronics NV. A társaság július-szeptemberben 524 millió euró nyereséget ért el az egy évvel korábbi 174 millió után. Ennek ellenére a vállalat tart az év folytatásától a bizonytalan gazdasági helyzetre hivatkozva.
Folytatás

Csak a pozitív visszajelzés épít

Nem lesz dislike gomb a Facebookon, amit sokan hiányolnak a közösségi oldalról. Ezt azzal indokolják, hogy az oldal alapvetően közösség építő és nem romboló, tehát a dislike gomb negatívan venné ki magát. Ezen felül van egy sokkal gyakorlatiasabb oka is a gomb hiányának, mégpedig a hirdetők, akik pozitív visszajelzés reményében hirdetnek.
Folytatás

Elfogyhatnak a netcímek

Az internetes címek kiosztásért felelős szervezet bejelentése szerint már csupán a teljes címtartomány 5 százaléka áll rendelkezésre, így a jövő év elejére elfogyhatnak a kiosztható IP-címek. Erre már régóta figyelmeztettek a szakértők. A megoldás azonban valószinüleg hamarosan megérkezik az interneten használatos protokoll következő generációs, IPv6-os változatának köszönhetően.
Folytatás

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés