A nap IT hírei

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook | Apple | iPhone | You Tube | OTP | Bing | Chrome OS

2010.
10.14.
17:52

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az OTP ingyenes alkalmazást fejlesztett iPhone-ra, miközben az Apple-nek négy év után sikerült levédetnie szabadalmait. A You Tube nem csupán passzív video nézegetésre alkalmas, hanem egy válogatás megrendezésére is. Kevésbé kellemes téma, de összeállították annak a listáját, hogy mi lehet a Facebook profillal tulajdonosa halála után.

A You Tube-on vizsgáztatják a zenészeket

A videomegosztó oldal idén is megrendezi tavaly indította zenekari programját, amelynek keretében 30 ország több mint 90 zenésze ad közös koncertet az interneten. A héten megkezdődött a toborzás. A vállalkozó kedvű zenészeknek meghatározott zenei darabok lejátszását ábrázoló videókat kell feltölteniük a zenekar YouTube-csatornájára. A legtehetségesebb művészeket bírák, illetve a You Tube közönsége választja majd ki.
Folytatás

Mi lesz az elhunytak Facebook profiljával?

Egy publikáció szerint jelenleg 5,7 millió elhunyt Facebook-felhasználó profilja működik a világhálón. Hogy mi történik azok profiljával, akik elhunytak? 2007 óta nem semmisíti meg a profilt, hanem átváltoztatja egy különleges oldallá, ahová a családtagok, barátok és ismerősök búcsúüzeneteket küldhetnek - akár egy online temetési ceremónián. Vannak, akik azonban nem szeretnék magára hagyni az ismerős oldalát. Bármilyen ízléstelen, mindebből Amerikában már üzletet csináltak.
Folytatás

Újdonság az OTP alkalmazása iPhone-ra

Az igazi újdonságnak számító ingyenes app banki tranzakciókat egyelőre nem végez, de árfolyamszámításokra és ATM keresésre használható. A bank  ügyvezető igazgatója elmondta, hogy már most folynak az alkalmazás Androidra való fejlesztésének előkészületei. Az AppStore-ból letölthető, ingyenes alkalmazás kifejlesztésével az OTP egy külsős céget, az Active Visiont bízta meg. Az OTP applikációja iPhone, iPod Touch és iPad kompatibilis, futtatásához legalább 3.1-es verziójú iOS szükséges.
Folytatás

Kizárólag a Bing fér hozzá a lájkolt linkekhez

A Microsoft webkeresője a Facebookkal való szorosabb integráció jegyében az ismerősök választásai alapján is listázza majd a találatokat. Ezzel szeretnék hatékonyabbá tenni keresőjüket, ahol a lájkolt találatokat a "Liked results" menüpont alatt lehet majd kilistázni, és a személynevekre való keresés is facebookosodik majd a Bingen, vagyis az ismerősök ismerőseit előbbre sorolják majd a találatok között.
Folytatás

Későn kapta meg a szabadalmi jogot az Apple

Az Apple iPhone-ra kidolgozott kérelmeit majdnem négy év után fogadta el az amerikai szabadalmi hivatal, ami közt például szerepel a kétujjas zoom szabadalma is. Ez idő alatt azonban a konkurencia is kijött a hasonló érintős készülékekkel. Viszont az Apple friss szabadalmai alapján csak az ő termékein lehetne kétujjas zoom és virtuális tekerőgomb, sok más megoldással együtt.

Folytatás

Megtorpant a PC-piac növekedése a válság hatására

A PC-piac forgalma mindössze 7,6 százalékkal nőtt éves szinten, ami messze elmarad az elemzők korábbi várakozásaitól. A számok mögött a lakossági PC-vásárlások belassulása áll a fejlett piacokon. A harmadik negyedévben  a legtöbb PC-t a HP adta el, az Acer visszaesés ellenére is őrzi második helyét, míg a harmadik helyezett Dell lett.
Folytatás

Heteken belül elkészül a Chrome OS

Az eredetileg mobiltelefonokra írt, de azóta már a táblagépeken és netbookokon is terjedő házi rivális, az Android sikerét látva az sem lett volna meglepő, ha a vállalat jegelte volna a merész koncepcióra épülő projektet, ám mint kiderült: szó nincs erről. A Google elárulta, hogy várhatóan még az idén megjelennek az új rendszert használó első készülékek.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés