A nap IT hírei

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook | Apple | iPhone | You Tube | OTP | Bing | Chrome OS

2010.
10.14.
17:52

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az OTP ingyenes alkalmazást fejlesztett iPhone-ra, miközben az Apple-nek négy év után sikerült levédetnie szabadalmait. A You Tube nem csupán passzív video nézegetésre alkalmas, hanem egy válogatás megrendezésére is. Kevésbé kellemes téma, de összeállították annak a listáját, hogy mi lehet a Facebook profillal tulajdonosa halála után.

A You Tube-on vizsgáztatják a zenészeket

A videomegosztó oldal idén is megrendezi tavaly indította zenekari programját, amelynek keretében 30 ország több mint 90 zenésze ad közös koncertet az interneten. A héten megkezdődött a toborzás. A vállalkozó kedvű zenészeknek meghatározott zenei darabok lejátszását ábrázoló videókat kell feltölteniük a zenekar YouTube-csatornájára. A legtehetségesebb művészeket bírák, illetve a You Tube közönsége választja majd ki.
Folytatás

Mi lesz az elhunytak Facebook profiljával?

Egy publikáció szerint jelenleg 5,7 millió elhunyt Facebook-felhasználó profilja működik a világhálón. Hogy mi történik azok profiljával, akik elhunytak? 2007 óta nem semmisíti meg a profilt, hanem átváltoztatja egy különleges oldallá, ahová a családtagok, barátok és ismerősök búcsúüzeneteket küldhetnek - akár egy online temetési ceremónián. Vannak, akik azonban nem szeretnék magára hagyni az ismerős oldalát. Bármilyen ízléstelen, mindebből Amerikában már üzletet csináltak.
Folytatás

Újdonság az OTP alkalmazása iPhone-ra

Az igazi újdonságnak számító ingyenes app banki tranzakciókat egyelőre nem végez, de árfolyamszámításokra és ATM keresésre használható. A bank  ügyvezető igazgatója elmondta, hogy már most folynak az alkalmazás Androidra való fejlesztésének előkészületei. Az AppStore-ból letölthető, ingyenes alkalmazás kifejlesztésével az OTP egy külsős céget, az Active Visiont bízta meg. Az OTP applikációja iPhone, iPod Touch és iPad kompatibilis, futtatásához legalább 3.1-es verziójú iOS szükséges.
Folytatás

Kizárólag a Bing fér hozzá a lájkolt linkekhez

A Microsoft webkeresője a Facebookkal való szorosabb integráció jegyében az ismerősök választásai alapján is listázza majd a találatokat. Ezzel szeretnék hatékonyabbá tenni keresőjüket, ahol a lájkolt találatokat a "Liked results" menüpont alatt lehet majd kilistázni, és a személynevekre való keresés is facebookosodik majd a Bingen, vagyis az ismerősök ismerőseit előbbre sorolják majd a találatok között.
Folytatás

Későn kapta meg a szabadalmi jogot az Apple

Az Apple iPhone-ra kidolgozott kérelmeit majdnem négy év után fogadta el az amerikai szabadalmi hivatal, ami közt például szerepel a kétujjas zoom szabadalma is. Ez idő alatt azonban a konkurencia is kijött a hasonló érintős készülékekkel. Viszont az Apple friss szabadalmai alapján csak az ő termékein lehetne kétujjas zoom és virtuális tekerőgomb, sok más megoldással együtt.

Folytatás

Megtorpant a PC-piac növekedése a válság hatására

A PC-piac forgalma mindössze 7,6 százalékkal nőtt éves szinten, ami messze elmarad az elemzők korábbi várakozásaitól. A számok mögött a lakossági PC-vásárlások belassulása áll a fejlett piacokon. A harmadik negyedévben  a legtöbb PC-t a HP adta el, az Acer visszaesés ellenére is őrzi második helyét, míg a harmadik helyezett Dell lett.
Folytatás

Heteken belül elkészül a Chrome OS

Az eredetileg mobiltelefonokra írt, de azóta már a táblagépeken és netbookokon is terjedő házi rivális, az Android sikerét látva az sem lett volna meglepő, ha a vállalat jegelte volna a merész koncepcióra épülő projektet, ám mint kiderült: szó nincs erről. A Google elárulta, hogy várhatóan még az idén megjelennek az új rendszert használó első készülékek.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés