A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Nokia | IPv6 | Motorola | iPad

2011.
02.07.
19:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kiszivárgott információk szerint a Motorola táblagépe drágább lesz az iPadnél. Eközben kiderült, hogy valóban nem megy jól a Nokiának és hamarosan több felsővezetőtől is meg kell válnia a cégnek.

Június 8. lesz az IPv6 napja

Január utolsó napjaiban az ip-címek kiosztásával foglalkozó nemzetközi szervezet, az IANA megnyitotta az utolsó öt, egyenként 16,7 millió címet tartalmazó címzési blokkot. Amikor ezeket is elhasználják a világ internetszolgáltatói, bizonyos értelemben betelik az internet, és nem lehet új eszközt csatlakoztatni rá, mert már nem jut neki ip-cím, ami alapján az adatcsomagok megtalálják. Ezen segít az IPv6 rendszer, ami a jelenlegi, IPv4-hez képest több milliárdszor több lehetséges címet tartalmaz.
Bővebben az Index oldalán

Jön a digitális notesz

Egy kisebb könyvtárat, az öt év egyetem összes jegyzetét, vagy akár a teljes családi receptkönyvet is magunkkal vihetjük a nyáron megjelenő digitális jegyzettömbön. Az A4-es lap méretű Noteslate e-papír kijelzőt használ, ám nemcsak olvasni lehet róla, saját tollával írhatunk, rajzolhatunk is rá.
Bővebben az Origo oldalán

Drágább lesz az iPadnél a Motorola táblagépe

Az amerikai Best Buy műszakiáruház-lánc idő előtt kiszivárgott hirdetései szerint a Motorola Xoom nevű táblagépe az USA-ban 800 dollárba fog kerülni, míg az Apple iPadjéből két-háromszáz dollárral olcsóbb típusok is elérhetők.
Bővebben az Origo oldalán

Megjelent a Debian 6.0

A Debian Project tegnap jelentette be, hogy kétéves fejlesztés után megjelent a stabil Debian 6.0 (kódnevén: Squeeze). A fejlesztők közleménye szerint a Debian 6.0 két újdonsággal jelentkezik: a Debian GNU/Linux mellett ebben a verzióban a Debian GNU/kFreeBSD is bemutatkozik technikai előzetesként.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Több felsővezetőtől válhat meg a Nokia

A héten több Nokia felsővezető távozását bejelentheti a világ első számú mobilgyártója, melynek gyökeres változásokra van szüksége ahhoz, hogy ne veszítse el végleg piacát, végeredményben pedig presztízsét a nevesebb márkák közt.
Bővebben a HWSW oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés