A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Android | Firefox | Facebook | Live Messenger | Sony

2011.
02.03.
21:34

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Elszámolták az Android piaci részesedését. Az azonban biztos, hogy a Sony negyedéves profitja csökkent. Eközben összekötötték a Facebookot és a Live Messengert, és elindult a webes Android Market.

Összekötötték a Live Messengert és a Facebookot

Azok a magyar internetezők, akik mind a Facebook, mind a Windows Live Messenger felhasználói, mostantól mindkét felületen tudnak egymással csevegni, függetlenül attól, hogy melyik platformra is vannak belépve éppen. A Microsoft csütörtöki közleménye szerint az újítás csütörtöktől elérhető.

A Hotmail miatt késik a Firefox 4 megjelenése

A késlekedést az okozza, hogy néhány weboldallal még működik rendesen a böngésző. A problémás lapok között megtalálható a Microsoft által üzemeltetett Hotmail is, amiben egyelőre nem lehet kényelmesen leveleket olvasni. A hiba javítása azért is lassú, mert a Firefox fejlesztőknek a Microsofttal kell együttműködniük.

Másodpercenként 5 játékot adott el a Gameloft

A Gameloft 39,7 millió eurós negyedévers bevétellel zárta 2010-et, ami 25 százalékkal jobb eredmény a tavalyinál. Egész évben 141 millió euró volt a cég forgalma, ez 16 százalékkal haladja meg a 2009-es évet. A Gameloft a vezető játékgyártók közt van az Apple iOS platformon, az iPhone és iPad készülékeken 63 százalékkal nőttek az eladásai.

Németországban népszerűek a 3D tévék

Felülmúlta a várakozásokat a 3D tévék sikere Németországban. A 2010 júniusi piaci bevezetésük óta az év végéig 178 ezer darab ilyen készüléket adtak el.

Elszámolták az Android piaci részesedését

A korábbi hírekkel ellentétben még nem biztos, hogy az Android átvette a Symbian vezető pozícióját a mobil operációs rendszerek piacán. A Canalys piackutató cég számításva vett olyan Android-alapú operációs rendszereket is, amelyek valóban az Android alapjaira épülnek, de annak valójában a riválisai.

A Sony negyedéves profitja 8,6 százalékkal csökkent

A világ egyik legnagyobb elektronikai cége csütörtökön 72,3 milliárd jenes adózott eredményt jelentett a tavalyi utolsó negyedévről, 8,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 79,2 milliárdnál. A forgalom 1,4 százalékkal 2,206 milliárd jenre csökkent 2,238 milliárdhoz képest.

Már a repülőn is van Facebook

Ugyan a gyors és ingyenes WiFi-s internet még mindig vágyálom a fellegek felett, egyes légitársaságok már felfedezték, hogy mégis mivel lehet lefoglalni az unatkozó tömegeket: ingyen Facebook eléréssel.

Elindult a webes Android Market

A Google tegnapi sajtótájékoztatóján kicsit közelebbről is megmutatta az Android Honeycomb verzióját, ami egy hónapon belül elsőként a Motorola Xoom tableten fog bemutatkozni. Az androidos készüléket használóknak sokkal fontosabb hír, hogy megérkezett a webes Android Market.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés