A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Android | Firefox | Facebook | Live Messenger | Sony

2011.
02.03.
21:34

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Elszámolták az Android piaci részesedését. Az azonban biztos, hogy a Sony negyedéves profitja csökkent. Eközben összekötötték a Facebookot és a Live Messengert, és elindult a webes Android Market.

Összekötötték a Live Messengert és a Facebookot

Azok a magyar internetezők, akik mind a Facebook, mind a Windows Live Messenger felhasználói, mostantól mindkét felületen tudnak egymással csevegni, függetlenül attól, hogy melyik platformra is vannak belépve éppen. A Microsoft csütörtöki közleménye szerint az újítás csütörtöktől elérhető.

A Hotmail miatt késik a Firefox 4 megjelenése

A késlekedést az okozza, hogy néhány weboldallal még működik rendesen a böngésző. A problémás lapok között megtalálható a Microsoft által üzemeltetett Hotmail is, amiben egyelőre nem lehet kényelmesen leveleket olvasni. A hiba javítása azért is lassú, mert a Firefox fejlesztőknek a Microsofttal kell együttműködniük.

Másodpercenként 5 játékot adott el a Gameloft

A Gameloft 39,7 millió eurós negyedévers bevétellel zárta 2010-et, ami 25 százalékkal jobb eredmény a tavalyinál. Egész évben 141 millió euró volt a cég forgalma, ez 16 százalékkal haladja meg a 2009-es évet. A Gameloft a vezető játékgyártók közt van az Apple iOS platformon, az iPhone és iPad készülékeken 63 százalékkal nőttek az eladásai.

Németországban népszerűek a 3D tévék

Felülmúlta a várakozásokat a 3D tévék sikere Németországban. A 2010 júniusi piaci bevezetésük óta az év végéig 178 ezer darab ilyen készüléket adtak el.

Elszámolták az Android piaci részesedését

A korábbi hírekkel ellentétben még nem biztos, hogy az Android átvette a Symbian vezető pozícióját a mobil operációs rendszerek piacán. A Canalys piackutató cég számításva vett olyan Android-alapú operációs rendszereket is, amelyek valóban az Android alapjaira épülnek, de annak valójában a riválisai.

A Sony negyedéves profitja 8,6 százalékkal csökkent

A világ egyik legnagyobb elektronikai cége csütörtökön 72,3 milliárd jenes adózott eredményt jelentett a tavalyi utolsó negyedévről, 8,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 79,2 milliárdnál. A forgalom 1,4 százalékkal 2,206 milliárd jenre csökkent 2,238 milliárdhoz képest.

Már a repülőn is van Facebook

Ugyan a gyors és ingyenes WiFi-s internet még mindig vágyálom a fellegek felett, egyes légitársaságok már felfedezték, hogy mégis mivel lehet lefoglalni az unatkozó tömegeket: ingyen Facebook eléréssel.

Elindult a webes Android Market

A Google tegnapi sajtótájékoztatóján kicsit közelebbről is megmutatta az Android Honeycomb verzióját, ami egy hónapon belül elsőként a Motorola Xoom tableten fog bemutatkozni. Az androidos készüléket használóknak sokkal fontosabb hír, hogy megérkezett a webes Android Market.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés