A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Kindle | Amazon | Microsoft | Samsung | iPad | Street View

2011.
01.28.
18:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Márciusban hazánkban is elkezdhet fotózni a Street View autója. Eközben az Amazonnak sosem látott forgalmat hozott a Kindle. A Samsung is sikeres negyedévet zárt, már a legnagyobb okostelefon-gyártók közé tartozik.

Egyiptomban lekapcsolták az internetet

A péntekre tervezett, összehangolt kormányellenes demonstrációk előestéjén megszűnt az internetszolgáltatás Egyiptomban. Az AP beszámolója szerint helyi idő szerint éjszaka fél egy után néhány perccel állt le országszerte a hálózati infrastruktúra. 

A Kindle az egekbe repítette az Amazon forgalmát

Most először került tízmilliárd dollár fölé az Amazon forgalma, tavalyhoz képest 36 százalékos a növekedés. A vezérigazgató szerint a Kindle-nek köszönhető az eredmény. A nettó bevétel is növekedett nyolc százalékkal 416 millió dollárra.

Február elején startol az iPades napilap

Rupert Murdoch médiamogul kizárólag iPad táblagépeken terjesztett új, The Daily című kiadványának premierjét január közepén elhalasztották, február másodikán kiadója szerint tényleg megjelenik majd.

Márciusban elindulhat a magyar Street View

A keresőcég magyar utcai panorámakép-szolgáltatásának pontos indulási ideje még nem ismert, de valószínűleg már márciusban elindulhat a Street View Magyarországon. Jóri András adatvédelmi biztos ezt a konferencián ugyancsak megerősített. 

A legnagyobb okostelefon-gyártók között a Samsung

Közzétette a negyedik negyedéves eredményeit a Samsung Electronics. A vállalat mutatóit a DRAM-piac és az LCD-piac gyengélkedése lehúzta, hiába teljesített kiválóan a mobiltelefonok területén. Éves összehasonlításban a bevétel 6 százalékkal, a profit pedig 12 százalékkal nőtt.

A vártnál nagyobb a Microsoft profitja

A Microsoft csökkenő, de a vártnál nagyobb negyedéves profitról számolt be, a cég bevételei felülmúlták a szakértői becsléseket. Az amerikai szoftvergyártó adózott eredménye a pénzügyi év második negyedévében 6,63 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 6,66 milliárd dollárról. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés