A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Microsoft | Google | Nokia | Nintendo | Twitter

2011.
01.27.
22:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter önkiszolgáló hirdetési rendszert tesztel. Eközben a Nintendonak és a Nokiának sem alakultak jól az eladásai. A Microsoft viszont sikeresnek könyvelheti el a Windows Phone 7-t, amiből kétmillió fogyott az utolsó negyedévben.

Csökkennek a Nokia eladásai

Csökkentek a Nokia telefoneladásai, a forgalom azonban valamelyest emelkedett a növekvő átlagárnak köszönhetően. A piaci részesedés tovább esett, egyetlen év alatt 35-ről 31 százalékra.

Önkiszolgáló hirdetési rendszer indul Twitteren

A Twitter egy önkiszolgáló hirdetési platformot tesztel, egyelőre néhány kiválasztott ügyfelével. A Promoted Tweets és a Promoted Accounts eszközök célja egyaránt a követők számának a növelése, ami a vállalati profilok számára kritikusan fontos, s természetes módszerekkel gyors, organikus növekedést elég nehéz elérni. 

Rosszul alakult a karácsonyi szezon a Nintendonak

A hagyományosan erős karácsonyi szezonban sem tudott fordítani az eddigi trendeken a világ egyik legnagyobb videojáték-gyártója, a Nintendo. A Wii-lufi kipukkadt, az új modell közeledtével DS-t pedig kevesebben a vártnál jóval kevesebben vették. A cég a januárban debütált 3DS kézi-konzol sikerében bízik.

Szűri a kalózkodáshoz kapcsolódó szavakat a Google

Engedett a Google a szórakoztatóipar nyomásának, és eltüntette automata ajánlórendszeréből a fájlcseréhez kapcsolódó kifejezéseket. 

Összeáll a Lenovo és az NEC

A kínai Lenovo és a japán NEC számítógép gyártó közös vállalatot alapít Japánban. A Lenovo Group Ltd. 51 százalékos, a NEC Personal Products Ltd. 49 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a NEC Lenovo Group Japan vállalatban. 

Kétmillió Windows Phone 7 fogyott

A tavalyi utolsó negyedévben kétmillió Windows Phone 7 operációs rendszerrel felszerelt mobilt adtak el. Greg Sullivan projektmenedzser szerint az ügyfelek elégedettsége 93 százalékos, a márkatudatosság 22 ponttal 66 százalékra ugrott.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés