A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Microsoft | Google | Nokia | Nintendo | Twitter

2011.
01.27.
22:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter önkiszolgáló hirdetési rendszert tesztel. Eközben a Nintendonak és a Nokiának sem alakultak jól az eladásai. A Microsoft viszont sikeresnek könyvelheti el a Windows Phone 7-t, amiből kétmillió fogyott az utolsó negyedévben.

Csökkennek a Nokia eladásai

Csökkentek a Nokia telefoneladásai, a forgalom azonban valamelyest emelkedett a növekvő átlagárnak köszönhetően. A piaci részesedés tovább esett, egyetlen év alatt 35-ről 31 százalékra.

Önkiszolgáló hirdetési rendszer indul Twitteren

A Twitter egy önkiszolgáló hirdetési platformot tesztel, egyelőre néhány kiválasztott ügyfelével. A Promoted Tweets és a Promoted Accounts eszközök célja egyaránt a követők számának a növelése, ami a vállalati profilok számára kritikusan fontos, s természetes módszerekkel gyors, organikus növekedést elég nehéz elérni. 

Rosszul alakult a karácsonyi szezon a Nintendonak

A hagyományosan erős karácsonyi szezonban sem tudott fordítani az eddigi trendeken a világ egyik legnagyobb videojáték-gyártója, a Nintendo. A Wii-lufi kipukkadt, az új modell közeledtével DS-t pedig kevesebben a vártnál jóval kevesebben vették. A cég a januárban debütált 3DS kézi-konzol sikerében bízik.

Szűri a kalózkodáshoz kapcsolódó szavakat a Google

Engedett a Google a szórakoztatóipar nyomásának, és eltüntette automata ajánlórendszeréből a fájlcseréhez kapcsolódó kifejezéseket. 

Összeáll a Lenovo és az NEC

A kínai Lenovo és a japán NEC számítógép gyártó közös vállalatot alapít Japánban. A Lenovo Group Ltd. 51 százalékos, a NEC Personal Products Ltd. 49 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a NEC Lenovo Group Japan vállalatban. 

Kétmillió Windows Phone 7 fogyott

A tavalyi utolsó negyedévben kétmillió Windows Phone 7 operációs rendszerrel felszerelt mobilt adtak el. Greg Sullivan projektmenedzser szerint az ügyfelek elégedettsége 93 százalékos, a márkatudatosság 22 ponttal 66 százalékra ugrott.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés