A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Android | Twitter | Facebook | Xbox | LG

2011.
01.26.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg a mobilcégek általában jól teljesítettek 2010-ben, az LG veszteséges és 10 százalékkal kevesebb készüléket adtak el, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a fizetős Android alkalmazások is a reméltnél rosszabbul fogynak. Eközben a Google további ezer fővel növelné dolgozói számát Európában.

Nem fogynak jól a fizetős Android-programok

Nem elégedett az Android operációs rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekhez elérhető fizetős programok számával a Google. Statisztikák szerint egyébként a Google mobilos szoftverboltjában érhető el a legtöbb ingyenes szoftver.
Bővebben az Origo oldalán

Xboxon is elérhető a Twitter és a Facebook

Mostantól a magyarországi Xbox LIVE hálózaton elérhetővé válik a Facebook és a Twitter szolgáltatás. Ezzel egyidőben a magyarországi felhasználók által használt kezelőfelületen (dashboard) megjelenik a “My Community" csatorna is. A fejlesztésnek köszönhetően közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással az Xbox LIVE játékosai, a Twitter és a Magyarországon már 2,6 millió taggal rendelkező Facebook felhasználói.
Bővebben az Index oldalán

Veszteséges az LG mobil részlege

Az LG 2010 utolsó három hónapjában mindössze 30,6 millió mobiltelefont tudott eladni, 10 százalékkal kevesebbet mint 2009 végén, miközben a piac egésze szakértői becslések szerint stagnált. Az LG mobiltelefon-értékesítésből származó forgalma 15 százalékkal esett vissza egy év alatt, mivel a vállalat teljesen kiszorult a felső kategóriából. Az egy készülékre jutó átlagos eladási ár 100 dollár alatt volt.
Bővebben a HWSW oldalán

Ezer európai dolgozót tervez felvenni a Google

Jelenlegi ötezer dolgozójának számát további ezer fővel tervezi bővíteni a Google Európában, ahol a vállalat jelentős növekedésre számít. Hazánkból eddig négy fő munkaerőt keresnek.
Bővebben az Origo oldalán

Jön a mozgással vezérelhető tévé

A Microsoft Kinectjének köszönhetően milliók dobják félre a kontrollereiket, hogy a testüket használják játékhoz. Most a cég, amely elkészítette a mozgáskövető hardvert a Kinecthez, megoldaná, hogy a kézmozdulataink segítségével vezérelhessük a tévét és a számítógépet.
Bővebben az Index oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés