A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Ericsson | Siemens | Foursquare | Sony

2011.
01.25.
18:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kétségtelen, hogy fellendülőben van a mobil és internetpiac. A Foursquare egy év alatt 3400 százalékkal nőtt, a Siemens és az Ericsson is növekedett az előző negyedévben, sőt egyötödével nőtt az online kiskereskedelem forgalma Európában.

Hatalmas növekedés a Foursquare-nél

Nagyon jól ment a Foursquare-nek, a legnépszerűbb helyzetmegosztó alkalmazásnak. Egy éve alatt 3400 százalékkal növekedett. A napokban regisztrált a hatmilliomodik felhasználó a szolgáltatásra.  A céget 250 millió dollárra becsülik és az a hír járja, hogy még az idén találnak befektetőt.

Növekedési pályán a Siemens

Jól kezdte üzleti évét a Siemens: a német ipari konglomerátum a vártnál nagyobb profitra tett szert a decemberrel végződött első negyedévben, a világgazdaság élénkülése, a nagy értékű beruházási javak keresletének növekedése, a feltörekvő országok erőteljes fejlődése következtében.

Hatalmas fellendülés az Ericssonnál

Az Ericsson árbevétele csoportszinten 8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, valamint 32 százalékkal az előző negyedévhez képest, ami elsősorban a mobil szélessávú technológia terén tapasztalható erőteljes fejlődésnek köszönhető. 

Egyötödével nőtt az online kiskereskedelem forgalma Európában

Az internetes kiskereskedelmi forgalom 2009-ben 171,91 milliárd euróra nőtt, és az idei évre is hasonló, 18 százalék körüli bővülést várnak a nottinghami székhelyű CRR (Centre for Retail Research) adataiból. A kiskereskedelemmel foglalkozó kutatóközpont szerint ezzel az európai e-shopok forgalma 202,86 milliárd euróra nő majd, maga mögé utasítva az e-kereskedelemben eddig a legnagyobb forgalmat lebonyolító amerikai piacot, amely 192 milliárd eurós lesz.

A Sony is belépett a zenepiacra

Az Apple áthelyezi súlypontját a zenékről az alkalmazásokra, legalábbis az App Store ma már legalább annyira erős üzlet mint az iTunes. A Sony viszont még csak most, 2011 hajnalán indítja el a tavaly szeptemberben bejelentett online zenei szolgáltatását.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés