A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Apple | Firefox | Skype | Pirate Bay | Sulinet | Facebook | Google

2011.
01.24.
18:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Mozillla tiltólistára tette a Firefoxhoz készült Skype-eszköztárat, mert az instabillá tette a böngészőt. Eközben az Apple App Store-ja átlépte a tízmilliárd letöltőt, a Sulinetből pedig közösségi portál lesz.

A Mozilla kitiltotta a Skype-ot

A Mozilla a múlt héten bejelentette, hogy tiltólistára tette a Firefox böngészőhöz készült Skype-eszköztárat. Ez a kiegészítő a weboldalakon található telefonszámokat - pontosabban azokat a számsorokat, melyeket telefonszámnak vél - kattintható gombként jeleníti meg azért, hogy így egyetlen egérkattintással lehessen tárcsázni azokat a VoIP-kliensből. A beépülő modul blokkolását az indokolta, hogy instabillá tette a böngészőt, és visszafogta annak teljesítményét.

Már tízmilliárd letöltőnél tart az Apple App Store

Hivatalosan egy brit nő volt a tízmilliárdodik letöltő az Apple szoftverboltjában, valójában a lánya telepített egy ingyenes játékprogramot az iPhone-jára. A letöltőközpontnak két és fél év kellett ehhez az eredményhez.

Mobiltelefon a Föld körül

Egy boltban is megvásárolható, hagyományos okostelefont akarnak Föld körüli pályára juttatni brit mérnökök: ezzel azt szeretnék tesztelni, hogy egy ilyen készülék elviseli-e a világűrben uralkodó extrém körülményeket.

A Pirate Bay már nyíltan fenyegeti a zeneipart

The Music Bay néven új oldal beindítását tervezik a Pirate Bay letöltőoldal üzemeltetői, amelytől - fogalmazásuk szerint - a zeneiparnak okkal kell majd tartania. Belsős információk szerint az oldal beindítását az illegális letöltés ellen küzdő Nemzetközi Hanglemezipari Szövetség (IFPI) beindulásának áprilisi évfordulójára időzítik.

Közösségi portál lesz a Sulinet

Az oktatási fejlesztés részeként egységesítik a Sulinetet, minden szolgáltatás elérhetővé válik egy bejelentkezéssel. A tanulók a Facebook-azonosítójukat is használhatják majd, így nem kell újabb belépőnevet és jelszót megjegyezniük. De a közösségi portál hatása nem csak a bejelentkezésnél érhető tetten.

Jön a Facebook és a Google képviselője is

Közösségi adathálók címmel szervez konferenciát Jóri András adatvédelmi biztos január 27-28-án, az adatvédelem napja alkalmából. A Facebook, valamint a Google képviselője a fejlesztési irányokról, a gyorsan megújuló alkalmazásokról és a magánszféra-védelem eszközeiről tartanak előadást.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés