A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Apple | Firefox | Skype | Pirate Bay | Sulinet | Facebook | Google

2011.
01.24.
18:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Mozillla tiltólistára tette a Firefoxhoz készült Skype-eszköztárat, mert az instabillá tette a böngészőt. Eközben az Apple App Store-ja átlépte a tízmilliárd letöltőt, a Sulinetből pedig közösségi portál lesz.

A Mozilla kitiltotta a Skype-ot

A Mozilla a múlt héten bejelentette, hogy tiltólistára tette a Firefox böngészőhöz készült Skype-eszköztárat. Ez a kiegészítő a weboldalakon található telefonszámokat - pontosabban azokat a számsorokat, melyeket telefonszámnak vél - kattintható gombként jeleníti meg azért, hogy így egyetlen egérkattintással lehessen tárcsázni azokat a VoIP-kliensből. A beépülő modul blokkolását az indokolta, hogy instabillá tette a böngészőt, és visszafogta annak teljesítményét.

Már tízmilliárd letöltőnél tart az Apple App Store

Hivatalosan egy brit nő volt a tízmilliárdodik letöltő az Apple szoftverboltjában, valójában a lánya telepített egy ingyenes játékprogramot az iPhone-jára. A letöltőközpontnak két és fél év kellett ehhez az eredményhez.

Mobiltelefon a Föld körül

Egy boltban is megvásárolható, hagyományos okostelefont akarnak Föld körüli pályára juttatni brit mérnökök: ezzel azt szeretnék tesztelni, hogy egy ilyen készülék elviseli-e a világűrben uralkodó extrém körülményeket.

A Pirate Bay már nyíltan fenyegeti a zeneipart

The Music Bay néven új oldal beindítását tervezik a Pirate Bay letöltőoldal üzemeltetői, amelytől - fogalmazásuk szerint - a zeneiparnak okkal kell majd tartania. Belsős információk szerint az oldal beindítását az illegális letöltés ellen küzdő Nemzetközi Hanglemezipari Szövetség (IFPI) beindulásának áprilisi évfordulójára időzítik.

Közösségi portál lesz a Sulinet

Az oktatási fejlesztés részeként egységesítik a Sulinetet, minden szolgáltatás elérhetővé válik egy bejelentkezéssel. A tanulók a Facebook-azonosítójukat is használhatják majd, így nem kell újabb belépőnevet és jelszót megjegyezniük. De a közösségi portál hatása nem csak a bejelentkezésnél érhető tetten.

Jön a Facebook és a Google képviselője is

Közösségi adathálók címmel szervez konferenciát Jóri András adatvédelmi biztos január 27-28-án, az adatvédelem napja alkalmából. A Facebook, valamint a Google képviselője a fejlesztési irányokról, a gyorsan megújuló alkalmazásokról és a magánszféra-védelem eszközeiről tartanak előadást.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés