A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook | iWiW | Sony Ericsson | Microsoft

2011.
01.20.
22:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Android nyereséget hozott a Sony Ericssonnak. A mobilok terjedését mutatja, hogy hazánkban lényegesen nőtt az előfizetések száma. Eközben már Magyarországon is elindult a Facebook email rendszere, azonban nem mindenhol népszerű a közösségi oldal, Japánban például alig ismerik.

Esik az XP, de még mindig vezet

A közel tíz évvel ezelőtt kiadott Windows XP a mai napig a legelterjedtebb operációs rendszer Magyarországon, noha a részesedését évek óta morzsolják az utódai. Ez a trend a Windows 7 2009. októberi megjelenését követően felgyorsult: tavaly karácsonyra 70 százalék alá esett az XP részesedése a magyar internetezők körében.

Már hazánkban is van Facebook email

A világ legnépszerűbb közösségi oldalán egyelőre meghívásos rendszerben lehet igényelni @facebook.com-os e-mail címet, amelyekre sok hetet kell várni, és az ingyenes sms-küldés sem működik Magyarországról.

Japánban megbukott a Facebook

Óriási bukás Japánban a Facebook, a közösségi oldal, ami a világ minden más országában (kivéve persze ahol be van tiltva) sikeres, és a legtöbb helyen könnyedén lenyomta a helyi konkurenciát, a világ technológiailag egyik legfejlettebb országában eddig kudarcot vallott.

Több mint 12 millió mobilelőfizetés van

Decemberben 111 ezerrel emelkedett, így 2010 végén 12,012 millió volt a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizetőszáma. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 171 ezerrel 11,049 millióra nőtt. 

Saját webcím foglalható az iWiW-en

Megnyitja a keresők felé egyes oldalait az iWiW. A legnagyobb hazai közösségi oldalon regisztrált adatlapoknak és kluboknak hamarosan saját webcímet is lehet majd adni, az új, nyilvánossá tehető profiloldalak pedig virtuális névjegykártya szerepét tölthetik be.

Karcolhatatlan LCD üveg

A "Gorilla glass" sikerét látva az egyik nagy japán gyártó is előállt saját strapabíró üvegével. A Dragontrail mobiltelefonokban, tabletekben és LCD-kben köszön majd vissza.

Az Android nyereséget hozott a Sony Ericssonnak

Bejött a felső kategóriás androidos okostelefonok felé mozdulás a Sony Ericssonnak, a sorozatos veszteségek után a japán-svéd vegyesvállalat némi profitot tudott felmutatni a decemberben véget ért pénzügyi negyedévben, noha piaci részesedésének jó részét elvesztette.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés