A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook | iWiW | Sony Ericsson | Microsoft

2011.
01.20.
22:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Android nyereséget hozott a Sony Ericssonnak. A mobilok terjedését mutatja, hogy hazánkban lényegesen nőtt az előfizetések száma. Eközben már Magyarországon is elindult a Facebook email rendszere, azonban nem mindenhol népszerű a közösségi oldal, Japánban például alig ismerik.

Esik az XP, de még mindig vezet

A közel tíz évvel ezelőtt kiadott Windows XP a mai napig a legelterjedtebb operációs rendszer Magyarországon, noha a részesedését évek óta morzsolják az utódai. Ez a trend a Windows 7 2009. októberi megjelenését követően felgyorsult: tavaly karácsonyra 70 százalék alá esett az XP részesedése a magyar internetezők körében.

Már hazánkban is van Facebook email

A világ legnépszerűbb közösségi oldalán egyelőre meghívásos rendszerben lehet igényelni @facebook.com-os e-mail címet, amelyekre sok hetet kell várni, és az ingyenes sms-küldés sem működik Magyarországról.

Japánban megbukott a Facebook

Óriási bukás Japánban a Facebook, a közösségi oldal, ami a világ minden más országában (kivéve persze ahol be van tiltva) sikeres, és a legtöbb helyen könnyedén lenyomta a helyi konkurenciát, a világ technológiailag egyik legfejlettebb országában eddig kudarcot vallott.

Több mint 12 millió mobilelőfizetés van

Decemberben 111 ezerrel emelkedett, így 2010 végén 12,012 millió volt a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizetőszáma. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 171 ezerrel 11,049 millióra nőtt. 

Saját webcím foglalható az iWiW-en

Megnyitja a keresők felé egyes oldalait az iWiW. A legnagyobb hazai közösségi oldalon regisztrált adatlapoknak és kluboknak hamarosan saját webcímet is lehet majd adni, az új, nyilvánossá tehető profiloldalak pedig virtuális névjegykártya szerepét tölthetik be.

Karcolhatatlan LCD üveg

A "Gorilla glass" sikerét látva az egyik nagy japán gyártó is előállt saját strapabíró üvegével. A Dragontrail mobiltelefonokban, tabletekben és LCD-kben köszön majd vissza.

Az Android nyereséget hozott a Sony Ericssonnak

Bejött a felső kategóriás androidos okostelefonok felé mozdulás a Sony Ericssonnak, a sorozatos veszteségek után a japán-svéd vegyesvállalat némi profitot tudott felmutatni a decemberben véget ért pénzügyi negyedévben, noha piaci részesedésének jó részét elvesztette.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés