A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Dell | Facebook | Nokia | BlackBerry

2011.
01.17.
19:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hazánkban komoly növekedést produkált a Dell. Eközben elindult az új összevont kormányzati információs portál, és megújul a Wikipedia és az áprilisban jövő iPad is. A Facebook még mindig nem biztonságos, nem csak a telefonszámokat és lakcímeket adták ki, hanem a profilokat is egy randioldalnak.

Hazánkban nagyot erősödött a Dell

Még sehol a válság vége, a Dell máris komoly növekedési perióduson van túl. Persze a vállalati informatikára építő vállalatoknak mindig könnyebb. A Dell 24 százalékot növekedett 2010. harmadik pénzügyi negyedévében az egy évvel korábbi eredményhez képest, nálunk azonban ennél is több, 30 százalékos volt az erősödés.
Bővebben az Index oldalán

Megújul a Wikipedia?

A tízéves Wikipedia hamarosan megújulhat, bár hivatalosan ezt még nem reklámozzák, hiszen részben tesztfázisban, részben ötletszinten vannak a fejlesztések. Az újdonságokról egyelőre tehát nem írhatunk kijelentő módban, de ha tényleg megvalósulnak, érdekes folyamatokat indíthatnak el.
Bővebben a HVG oldalán

Elindult a kormany.hu

2011. január 14-én elindult az új, összevont kormányzati információs portál, amely a korábbi minisztériumi honlapokat hivatott kiváltani. Az új portál egyetlen központi címről - kormany.hu -, áttekinthető szerkezetben teszi hozzáférhetővé a látogatók számára a legfrissebb kormányzati híreket, anyagokat, és még sok mást.
Bővebben a HVG oldalán

Áprilisban jön a szuper iPad

Szuper felbontással, elő- és hátlapi kamerával, valamint SD-kártya olvasóval fog rendelkezni az Apple áprilisban piacra kerülő iPad 2 táblagépe.
Bővebben az Origo oldalán

Nálunk is megnyitott a BlackBerry App World

Az elsősorban üzleti felhasználásra szánt BlackBerryk alkalmazás-piactere, az App World az előző héten vált elérhetővé a hazai BlackBerry-tulajdonosok számára. A gyártó eddig meglehetősen mostohán bánt a magyar felhasználókkal, így a piactérről korábban még az ingyenes alkalmazásokat sem lehetett letölteni itthonról.
Bővebben a HWSW oldalán

A RapidShare a kalózkodás ellenesek célpontja

A zene- és filmipar és az ingyenes tartalmakat kedvelő letöltők, felhasználók közötti küzdelemben a torrentoldalak elleni, folyamatosan zajló harcok mellett újabb front látszik megerősödni. Az eddig is tapasztalható támadások után koncentrált akciók indultak el a közelmúltban a közvetlen letöltést kínáló oldalak ellen, mint a RapidShare és a Megaupload.
Bővebben az Index oldalán

Kiadja a Facebook az adatokat

A közösségi oldal fejlesztői blogján jelentette be, hogy a -  harmadik félnek számító - fejlesztők alkalmazásaik segítségével  hozzáférhetnek a felhasználók címéhez és telefonszámaihoz.
Bővebben az Index oldalán

Randioldal nyúlja le a Facebookos adatokat

Egy párkereséssel foglalkozó amerikai cég bejelentette, hogy tevékenysége bővítéseként új adatbázist hoznak létre, mégpedig olyan személyek, felhasználók kerülhetnek fel a listára, akik ugyan nem regisztráltak nyilvánvaló szándékkal valamelyik oldalukra, de alapadataik a neten máshol - közösségi oldalakon főképp - nyilvánosan elérhetőek.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Bezárt a Nokia zeneletöltője

A Comes With Music szolgáltatás, melyet később Ovi Music Unlimited névre keresztelt át a Nokia, valamivel több mint két évnyi szenvedés után adta fel a harcot. A rendszerrel a Nokia célja az volt, hogy a zenehallgatásra rendszeresített mobiltelefonok mezőnyében olyan, komplett megoldást nyújtson eszköz és tartalmi oldalon, mellyel eséllyel veheti fel a harcot többek közt az iTunes-szal szemben.
Bővebben a HWSW oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés