A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Dell | Facebook | Nokia | BlackBerry

2011.
01.17.
19:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hazánkban komoly növekedést produkált a Dell. Eközben elindult az új összevont kormányzati információs portál, és megújul a Wikipedia és az áprilisban jövő iPad is. A Facebook még mindig nem biztonságos, nem csak a telefonszámokat és lakcímeket adták ki, hanem a profilokat is egy randioldalnak.

Hazánkban nagyot erősödött a Dell

Még sehol a válság vége, a Dell máris komoly növekedési perióduson van túl. Persze a vállalati informatikára építő vállalatoknak mindig könnyebb. A Dell 24 százalékot növekedett 2010. harmadik pénzügyi negyedévében az egy évvel korábbi eredményhez képest, nálunk azonban ennél is több, 30 százalékos volt az erősödés.
Bővebben az Index oldalán

Megújul a Wikipedia?

A tízéves Wikipedia hamarosan megújulhat, bár hivatalosan ezt még nem reklámozzák, hiszen részben tesztfázisban, részben ötletszinten vannak a fejlesztések. Az újdonságokról egyelőre tehát nem írhatunk kijelentő módban, de ha tényleg megvalósulnak, érdekes folyamatokat indíthatnak el.
Bővebben a HVG oldalán

Elindult a kormany.hu

2011. január 14-én elindult az új, összevont kormányzati információs portál, amely a korábbi minisztériumi honlapokat hivatott kiváltani. Az új portál egyetlen központi címről - kormany.hu -, áttekinthető szerkezetben teszi hozzáférhetővé a látogatók számára a legfrissebb kormányzati híreket, anyagokat, és még sok mást.
Bővebben a HVG oldalán

Áprilisban jön a szuper iPad

Szuper felbontással, elő- és hátlapi kamerával, valamint SD-kártya olvasóval fog rendelkezni az Apple áprilisban piacra kerülő iPad 2 táblagépe.
Bővebben az Origo oldalán

Nálunk is megnyitott a BlackBerry App World

Az elsősorban üzleti felhasználásra szánt BlackBerryk alkalmazás-piactere, az App World az előző héten vált elérhetővé a hazai BlackBerry-tulajdonosok számára. A gyártó eddig meglehetősen mostohán bánt a magyar felhasználókkal, így a piactérről korábban még az ingyenes alkalmazásokat sem lehetett letölteni itthonról.
Bővebben a HWSW oldalán

A RapidShare a kalózkodás ellenesek célpontja

A zene- és filmipar és az ingyenes tartalmakat kedvelő letöltők, felhasználók közötti küzdelemben a torrentoldalak elleni, folyamatosan zajló harcok mellett újabb front látszik megerősödni. Az eddig is tapasztalható támadások után koncentrált akciók indultak el a közelmúltban a közvetlen letöltést kínáló oldalak ellen, mint a RapidShare és a Megaupload.
Bővebben az Index oldalán

Kiadja a Facebook az adatokat

A közösségi oldal fejlesztői blogján jelentette be, hogy a -  harmadik félnek számító - fejlesztők alkalmazásaik segítségével  hozzáférhetnek a felhasználók címéhez és telefonszámaihoz.
Bővebben az Index oldalán

Randioldal nyúlja le a Facebookos adatokat

Egy párkereséssel foglalkozó amerikai cég bejelentette, hogy tevékenysége bővítéseként új adatbázist hoznak létre, mégpedig olyan személyek, felhasználók kerülhetnek fel a listára, akik ugyan nem regisztráltak nyilvánvaló szándékkal valamelyik oldalukra, de alapadataik a neten máshol - közösségi oldalakon főképp - nyilvánosan elérhetőek.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Bezárt a Nokia zeneletöltője

A Comes With Music szolgáltatás, melyet később Ovi Music Unlimited névre keresztelt át a Nokia, valamivel több mint két évnyi szenvedés után adta fel a harcot. A rendszerrel a Nokia célja az volt, hogy a zenehallgatásra rendszeresített mobiltelefonok mezőnyében olyan, komplett megoldást nyújtson eszköz és tartalmi oldalon, mellyel eséllyel veheti fel a harcot többek közt az iTunes-szal szemben.
Bővebben a HWSW oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés