A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Groupon | Intel | Windows | Blackberry | Facebook

2011.
01.14.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

2010 volt az Intel eddig legjobb éve, ezért négyszeres bónusszal jutalmazza dolgozóit. A Groupon is nagyon sikeres évet zárt, értékét 15 milliárd dollárra becsülik. Eközben a Windows részesedése csökken az operációs rendszerek piacán.

Több, mint 15 milliárd dollárt ér a Groupon

Meg nem nevezett források megerősítették, hogy a Groupon nyilvános kibocsátást (IPO) tervez, mely 15-20 milliárd dollár közé teszi a cég értékét. Ezek után a Google 6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatának visszautasítása már nem is tűnik olyan rossz ötletnek.
Bővebben az Index oldalán

A tavalyi volt az Intel legjobb éve

Az amerikai Intel nyeresége 48 százalékkal, bevétele pedig 8,4 százalékkal nőtt 2009 utolsó negyedévéhez képest. Az Intel rendkívüli, négyszeres bónusszal hálálja meg a dolgozóknak a sikeres évet. Paul Otellini vezérigazgató szerint az Intel történetében 2010 volt a legjobb év.
Bővebben az Index oldalán

Teret veszít a Windows a mobil eszközök miatt

A Net Applications piackutató felmérései szerint az operációs rendszerek piacán a Windows részesedése 2010 folyamán folyamatosan csökkent: a 2010. februári mérés szerinti 92,12 százalékról tavaly decemberre már 90,29 százalékra esett vissza, vagyis ha a trend folytatódik, idén év elején valószínűleg történelmi ponthoz érhetünk el, mert 90 százalék alá eshet az arány.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Hazánkban is nő a mobilos vásárlás

2010-ben már hazánkban is mérhetővé vált, és elérte az 1,5 százalékot az okostelefonok segítségével vásárolt termékek aránya a teljes e-kereskedelmi értékesítésen belül. A normál, PC-n keresztül bonyolított online vásárlás mellett pedig egyre láthatóbban fejlődik Magyarországon is a mobilos, okostelefonos vásárlás is.
Bővebben a HWSW oldalán

Értelmetlen lenne a Facebook mobil

Az biztosan tudható, hogy a Facebook együttműködik az INQ Mobile nevű okostelefon-gyártóval, de a közös munkával kapcsolatban egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a Facebook a saját kapcsolati adatbázisának a mély integrálását szeretné megoldani okostelefonokban, Facebook-márkás mobilokról szó sincs.
Bővebben a HWSW oldalán

Elővigyázatlanok a magyar netező gyerekek

Az Európai Unió néhány északi tagállamában már hétévesen elkezdenek internetezni a gyermekek, az idősebbek közül szinte mindenki a neten lóg. A magyar fiatalok képzetlennek tartják magukat, és szinte minden személyes adatukat nyilvánosságra hozzák a közösségi portálokon.
Bővebben az Index oldalán

Trendi okostelefonnal jön a Blackberry

Fotók és leírások szivárogtak ki a RIM új okostelefonjairól. Az új Blackberry mobilok kinézete nem nagyon változik, de felszereltségben követik a trendeket.
Bővebben az Index oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés