A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Myspace | Facebook | Google | Nokia

2011.
01.12.
20:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A jövő a mobiltelefonokban rejlik, ugyanis egy felmérés szerint idén duplájára nőnek a mobilinternetezők, a Google pedig saját fizetési rendszert tesz lehetővé. Eközben kötelezővé tették a Facebookon az új profilt.

Rossz üzlet a digitális átállás lassítása

Néhány hete kiderült, hogy a kormány évekkel későbbre halaszthatja az eredetileg 2011 végére időzített digitális átállást. Ez azt jelenti, hogy örökre rossz minőségű marad a tévé? Mindig sercegni fog a rádió? Utánajártunk, miért jelent problémát, ha Magyarország nem vált át a televíziózás új generációjára, és miért jó, hogy a hagyományos rádió egyelőre nem tűnik el.
Bővebben az Origo oldalán

Duplájára nő a mobilelőfizetők száma

2010-ben még csak félmilliárd, 2011 végére már 1 milliárd mobil szélessávú előfizető lesz a világon, négy év múlva pedig 3,8 milliárd, becsli az Ericsson.
Bővebben a HWSW oldalán

Kötelező az új adatlap a Facebookon

December óta elérhető  az új felhasználói adatlap a Facebookon, de a a közösségi portál egy hónapot adott az átállásra. Kedden azonban mindegyik felhasználónál aktiválták az új adatlapot.
Bővebben az Index oldalán

Módosítják a Chrome-ot

A cég saját böngészőjének fejlesztői blogján jelentette be, hogy a Chrome következő verzióiban már nem lesz benne a weben jelenleg legtöbbet használt H.264 kodek. A lépés célja, hogy végre elterjedjenek a nyílt forráskódú formátumok, mint a Theora vagy a Google mérnökei által fejlesztett WebM (VP8).
Bővebben az Index oldalán

Mobilfizetés a Google-lel

A Google 2011-ben bemutatja a fizetési rendszerét, amellyel kenyeret és tejet is vehetünk. Az üzleti lap nem nevezte meg a pletyka forrását, mert a Google hivatalosan még nem jelentette be a tervét. A Google rendszere a Near Field Communications (NFC) nevű technológiára épül, amelynek használatakor a kasszánál fizetéskor csak a mobilunkat kell elhúzni egy rádiós érzékelő előtt.
Bővebben az Index oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés