A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Myspace | Facebook | Google | Nokia

2011.
01.12.
20:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A jövő a mobiltelefonokban rejlik, ugyanis egy felmérés szerint idén duplájára nőnek a mobilinternetezők, a Google pedig saját fizetési rendszert tesz lehetővé. Eközben kötelezővé tették a Facebookon az új profilt.

Rossz üzlet a digitális átállás lassítása

Néhány hete kiderült, hogy a kormány évekkel későbbre halaszthatja az eredetileg 2011 végére időzített digitális átállást. Ez azt jelenti, hogy örökre rossz minőségű marad a tévé? Mindig sercegni fog a rádió? Utánajártunk, miért jelent problémát, ha Magyarország nem vált át a televíziózás új generációjára, és miért jó, hogy a hagyományos rádió egyelőre nem tűnik el.
Bővebben az Origo oldalán

Duplájára nő a mobilelőfizetők száma

2010-ben még csak félmilliárd, 2011 végére már 1 milliárd mobil szélessávú előfizető lesz a világon, négy év múlva pedig 3,8 milliárd, becsli az Ericsson.
Bővebben a HWSW oldalán

Kötelező az új adatlap a Facebookon

December óta elérhető  az új felhasználói adatlap a Facebookon, de a a közösségi portál egy hónapot adott az átállásra. Kedden azonban mindegyik felhasználónál aktiválták az új adatlapot.
Bővebben az Index oldalán

Módosítják a Chrome-ot

A cég saját böngészőjének fejlesztői blogján jelentette be, hogy a Chrome következő verzióiban már nem lesz benne a weben jelenleg legtöbbet használt H.264 kodek. A lépés célja, hogy végre elterjedjenek a nyílt forráskódú formátumok, mint a Theora vagy a Google mérnökei által fejlesztett WebM (VP8).
Bővebben az Index oldalán

Mobilfizetés a Google-lel

A Google 2011-ben bemutatja a fizetési rendszerét, amellyel kenyeret és tejet is vehetünk. Az üzleti lap nem nevezte meg a pletyka forrását, mert a Google hivatalosan még nem jelentette be a tervét. A Google rendszere a Near Field Communications (NFC) nevű technológiára épül, amelynek használatakor a kasszánál fizetéskor csak a mobilunkat kell elhúzni egy rádiós érzékelő előtt.
Bővebben az Index oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés