A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Microsoft | Apple | Nokia | Artisjus

2011.
01.10.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy tekintélyes blogger szerint hamarosan piacra dobják az iPad 2-t. Eközben nyilvánosságra hozták, hogy a magyar állam milliókat spórol az informatikai szerződésekkel, a Nokiát pedig beperelte az Artisjus, és első fokon hatmillió forintra büntették.

Hamarosan itt az iPad 2?

Kevin Rose, a Digg portál alapítója arról írt a blogjában, hogy az új iPad 3-4 hét múlva megjelenik. Korábban is megjelentek pletykák az iPad 2-ről, de azokhoz képest jelentős minőségi ugrást jelent Kevin Rose blogbejegyzése. A Digg portál alapítója ugyanis már többször bebizonyította, hogy jók az értesülései.
Bővebben az Index oldalán

Hamis hír volt a Facebook bezárása

Felhasználók tízezrei között terjedt vírusszerűen a Facebookon az a hamis hír, amely szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldala bezár március 15-én. A természetesen hamis hír terjesztéséhez egy Weekly World News című kamu hírportált is létrehoztak.
Bővebben az Origo oldalán

Az informatikán spórol az állam

Az agrártámogatási és a költségvetési gazdálkodási rendszerek konszolidálásával, illetve néhány korábbi szerződés újratárgyalásával csökkenti az állam az informatikai kiadásokat. A Microsoftnak kevesebb pénz jut, a nyílt forráskód lehetőséget kap a bizonyításra.
Bővebben az Index oldalán

A Nokia fizethet az Artisjusnak

A zenei jogvédő szervezet, az Artisjus még 2008-ban perelte be a Nokiát, mert az nem fizetett jogdíjat a készülékeivel együtt szállított memóriakártyák után. A mobiltelefon-gyártót első fokon hatmillió forintos bírság megfizetésére kötelezi az ítélet.
Bővebben az Origo oldalán

Ki kell adja a WikiLeaks adatokat a Twitter

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma idézésben szólította fel a mikroblog-szolgáltatót, a Twittert hogy adja ki a kiszivárogtató portál egyes munkatársainak, támogatóinak és vezetőjének felhasználói adatait.
Bővebben a ComputerWorld oldalán

Külső meghajtó az Apple termékekhez

A Kingston is a CES alkalmával mutatta be újdonságát, melynek az Apple eszközök tulajdonosai örülhetnek. Az új, vezeték nélkül csatlakoztatható meghajtó kiterjeszti az Apple készülékek korlátozott tárolókapacitását. A vezeték nélküli eszköz az iPad, iPod és iPhone számára kínál extra tárolókapacitást.
Bővebben a ComputerWorld oldalán

Kivizsgálták a Digi ajánlatát

A versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a Digi a kommunikációs eszközein a műholdas televízió-szolgáltatását annak ellenére minősítette digitálisnak, hogy az általa kínált szolgáltatási csomagok analóg csatlakozású, digitális csatlakozásra nem alkalmas eszközzel (set-top box) voltak igénybe vehetők.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Vodafone-osok adatait lopták el

Nem kis felháborodást okozott a hét végén, hogy Ausztráliában a Vodafone ügyfeleinek személyes, érzékeny adatait illetéktelenek szerezték meg, a helyi adatvédelmi biztos már be is jelentette, hogy azonnali vizsgálatot indított.
Bővebben az IT Cafe oldalán

A Gmail harcol a spamok ellen

Mindig idegesítő, ha a tévesen spamnek jelölt levelek miatt maradunk le egy fontos üzenetről. A Google igyekszik egy újabb lépést tenni azért, hogy a spam még kevésbé legyen zavaró és a túl erős szűrők se keserítsék meg az életünket.
Bővebben a HWSW oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés