A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Microsoft | Apple | Nokia | Artisjus

2011.
01.10.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy tekintélyes blogger szerint hamarosan piacra dobják az iPad 2-t. Eközben nyilvánosságra hozták, hogy a magyar állam milliókat spórol az informatikai szerződésekkel, a Nokiát pedig beperelte az Artisjus, és első fokon hatmillió forintra büntették.

Hamarosan itt az iPad 2?

Kevin Rose, a Digg portál alapítója arról írt a blogjában, hogy az új iPad 3-4 hét múlva megjelenik. Korábban is megjelentek pletykák az iPad 2-ről, de azokhoz képest jelentős minőségi ugrást jelent Kevin Rose blogbejegyzése. A Digg portál alapítója ugyanis már többször bebizonyította, hogy jók az értesülései.
Bővebben az Index oldalán

Hamis hír volt a Facebook bezárása

Felhasználók tízezrei között terjedt vírusszerűen a Facebookon az a hamis hír, amely szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldala bezár március 15-én. A természetesen hamis hír terjesztéséhez egy Weekly World News című kamu hírportált is létrehoztak.
Bővebben az Origo oldalán

Az informatikán spórol az állam

Az agrártámogatási és a költségvetési gazdálkodási rendszerek konszolidálásával, illetve néhány korábbi szerződés újratárgyalásával csökkenti az állam az informatikai kiadásokat. A Microsoftnak kevesebb pénz jut, a nyílt forráskód lehetőséget kap a bizonyításra.
Bővebben az Index oldalán

A Nokia fizethet az Artisjusnak

A zenei jogvédő szervezet, az Artisjus még 2008-ban perelte be a Nokiát, mert az nem fizetett jogdíjat a készülékeivel együtt szállított memóriakártyák után. A mobiltelefon-gyártót első fokon hatmillió forintos bírság megfizetésére kötelezi az ítélet.
Bővebben az Origo oldalán

Ki kell adja a WikiLeaks adatokat a Twitter

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma idézésben szólította fel a mikroblog-szolgáltatót, a Twittert hogy adja ki a kiszivárogtató portál egyes munkatársainak, támogatóinak és vezetőjének felhasználói adatait.
Bővebben a ComputerWorld oldalán

Külső meghajtó az Apple termékekhez

A Kingston is a CES alkalmával mutatta be újdonságát, melynek az Apple eszközök tulajdonosai örülhetnek. Az új, vezeték nélkül csatlakoztatható meghajtó kiterjeszti az Apple készülékek korlátozott tárolókapacitását. A vezeték nélküli eszköz az iPad, iPod és iPhone számára kínál extra tárolókapacitást.
Bővebben a ComputerWorld oldalán

Kivizsgálták a Digi ajánlatát

A versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a Digi a kommunikációs eszközein a műholdas televízió-szolgáltatását annak ellenére minősítette digitálisnak, hogy az általa kínált szolgáltatási csomagok analóg csatlakozású, digitális csatlakozásra nem alkalmas eszközzel (set-top box) voltak igénybe vehetők.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Vodafone-osok adatait lopták el

Nem kis felháborodást okozott a hét végén, hogy Ausztráliában a Vodafone ügyfeleinek személyes, érzékeny adatait illetéktelenek szerezték meg, a helyi adatvédelmi biztos már be is jelentette, hogy azonnali vizsgálatot indított.
Bővebben az IT Cafe oldalán

A Gmail harcol a spamok ellen

Mindig idegesítő, ha a tévesen spamnek jelölt levelek miatt maradunk le egy fontos üzenetről. A Google igyekszik egy újabb lépést tenni azért, hogy a spam még kevésbé legyen zavaró és a túl erős szűrők se keserítsék meg az életünket.
Bővebben a HWSW oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés