A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Samsung | Skype | Apple

2011.
01.07.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Skype felvásárolta a Qik-et, és fizetősség tették a csoportos hívás szolgáltatást. Eközben máris meghekkelték a tegnap frissen nyílt Mac App Store-t. A Samsung pedig bemutatta szupervékony laptopját.

Felvásárolta a Qik-et a Skype

A Skype bejelentette a Qik felvásárlását, de a pontos vételárat nem közölték. A mobilos videotelefon- és streamingszolgáltatást nyújtó Qik tavaly futott fel, és az általa alkalmazott tecnhológia és webkettes megoldások miatt lehet értékes a Skype-nak.
Bővebben az Origo oldalán

Kommunikációs szoftvereket fejlesztő cégeket vásároltak fel

A Salesforce.com 31 millió dollárt fizet a valósidejű webkonferencia-megoldásokat forgalmazó Dimdimért; az Avaya a svéd Konftelt vásárolta fel.
Bővebben a ComputerWorld oldalán

Meghekkelték a Mac App Store-t

Alighogy elindult a Mac App Store, állítólag meg is hackelték. A Gizmodo szerint a Kickback nevű programot feltelepítve a felhasználók bármilyen alkalmazást le tudnak tölteni az online boltból.
Bővebben az Index oldalán

Szemmel vezérelt figura

A National Instruments fejlesztőlaborja olyan kontrollert készített, amely a szemmozgással vezérli a videójáték karaktert. Így a mozgássérültek is játszhatnak. A kísérleti állapotban levő hardver egyetlen hátránya, hogy nem kamerás vagy speciális szemüveges megoldást használ a szem pozíciójának megállapítására.
Bővebben az Origo oldalán

Illegális hozzáférések buktattak le

Egy kínai lap riportja szerint virágzik a nyilvánvalóan illegálisan megszerzett hozzáférések kereskedelme az országban. Beszámoltak róla, hogy az eBayhez hasonló, piacvezető kínai aukciós portálon, a Taobaón roppant olcsón kínálnak hozzáféréseket az Apple iTunes online boltjához.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Szupervékony laptop a Samsungtól

A CES-en mutatkozott be a Samsung szupervékony laptopja, a 9 Series, amely sötétszürke szálcsiszolt dúralumínium házával és vékony kialakításával egy netkávézóban és egy tárgyalóteremben egyformán jól mutat.
Bővebben a HWSW oldalán
Fizetős lett a csoportos videóhívás a Skype-on

A Skype hosszú ideje nyújt már videóchat lehetőséget, s nemrégiben a csoportos videóhívás is kipróbálhatóvá vált. Tegnap a tesztidőszak véget ért, s immár a magán és vállalati ügyfelek közül is bárki használhatja - előfizetési díjért.
Bővebben a HWSW oldalán

Egyre kevesebb a spam

Az őszi nagy visszaesés után karácsonykor újabb drasztikus csökkenést regisztráltak az internetes spamforgalomban a biztonságtechnikai cégek. A Symantec mérései szerint decemberben a napi közel 100 milliárdos szintről 50 milliárd alá csökkent a kéretlen reklámlevelek mennyisége a neten.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés