A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Samsung | Skype | Apple

2011.
01.07.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Skype felvásárolta a Qik-et, és fizetősség tették a csoportos hívás szolgáltatást. Eközben máris meghekkelték a tegnap frissen nyílt Mac App Store-t. A Samsung pedig bemutatta szupervékony laptopját.

Felvásárolta a Qik-et a Skype

A Skype bejelentette a Qik felvásárlását, de a pontos vételárat nem közölték. A mobilos videotelefon- és streamingszolgáltatást nyújtó Qik tavaly futott fel, és az általa alkalmazott tecnhológia és webkettes megoldások miatt lehet értékes a Skype-nak.
Bővebben az Origo oldalán

Kommunikációs szoftvereket fejlesztő cégeket vásároltak fel

A Salesforce.com 31 millió dollárt fizet a valósidejű webkonferencia-megoldásokat forgalmazó Dimdimért; az Avaya a svéd Konftelt vásárolta fel.
Bővebben a ComputerWorld oldalán

Meghekkelték a Mac App Store-t

Alighogy elindult a Mac App Store, állítólag meg is hackelték. A Gizmodo szerint a Kickback nevű programot feltelepítve a felhasználók bármilyen alkalmazást le tudnak tölteni az online boltból.
Bővebben az Index oldalán

Szemmel vezérelt figura

A National Instruments fejlesztőlaborja olyan kontrollert készített, amely a szemmozgással vezérli a videójáték karaktert. Így a mozgássérültek is játszhatnak. A kísérleti állapotban levő hardver egyetlen hátránya, hogy nem kamerás vagy speciális szemüveges megoldást használ a szem pozíciójának megállapítására.
Bővebben az Origo oldalán

Illegális hozzáférések buktattak le

Egy kínai lap riportja szerint virágzik a nyilvánvalóan illegálisan megszerzett hozzáférések kereskedelme az országban. Beszámoltak róla, hogy az eBayhez hasonló, piacvezető kínai aukciós portálon, a Taobaón roppant olcsón kínálnak hozzáféréseket az Apple iTunes online boltjához.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Szupervékony laptop a Samsungtól

A CES-en mutatkozott be a Samsung szupervékony laptopja, a 9 Series, amely sötétszürke szálcsiszolt dúralumínium házával és vékony kialakításával egy netkávézóban és egy tárgyalóteremben egyformán jól mutat.
Bővebben a HWSW oldalán
Fizetős lett a csoportos videóhívás a Skype-on

A Skype hosszú ideje nyújt már videóchat lehetőséget, s nemrégiben a csoportos videóhívás is kipróbálhatóvá vált. Tegnap a tesztidőszak véget ért, s immár a magán és vállalati ügyfelek közül is bárki használhatja - előfizetési díjért.
Bővebben a HWSW oldalán

Egyre kevesebb a spam

Az őszi nagy visszaesés után karácsonykor újabb drasztikus csökkenést regisztráltak az internetes spamforgalomban a biztonságtechnikai cégek. A Symantec mérései szerint decemberben a napi közel 100 milliárdos szintről 50 milliárd alá csökkent a kéretlen reklámlevelek mennyisége a neten.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés