A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Dell | Firefox | Explorer | Pirate Bay

2011.
01.05.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy amerikai felmérés szerint a fiatalokhoz főleg az interneten jutnak el a hírek. Európában a Firefox lett a leghasználtabb böngésző, azonban az év igazi győztese mégis a Chrome. Eközben ma a Pirate Bay is "elsötétítette" oldalát a magyar médiatörvény ellen tiltakozva.

A Firefox megelőzte az Explorert

Európában elvesztette első helyét az Internet Explorer, a Firefox megelőzte a leghasználtabb böngészők versenyében. Amerikában azonban maradt az első a Microsoft böngészője. Az év igazi győztese azonban a Chrome lett, a Google böngészője majdnem tíz százalékkal nőtt tavaly a piaci részesedése, elérve így a 15 százalékot.
Bővebben az Index oldalán

Az internet a fő hírforrás

Egy amerikai felmérés szerint a harmincévesnél fiatalabb felhasználók többsége számára már nem a tévé, hanem az internet a fő hírforrás. Nem csupán a fiatalok körében váltak népszerűbbé a hírportálok, az összes korosztály együttes statisztikái is az online hírforrások előretörését mutatják. Míg 2007-ben csak az átlag amerikaiak 17 százaléka olvasott híreket a világhálón, mostanra már 41 százalékuk.
Bővebben az Origo oldalán

A Pirate Bay a magyar sajtószabadság mellett

Egy hackerekből és internetes jogvédők csoportja az új magyar médiatörvény elleni tiltakozásra szólította fel azokat, akik szimpatizálnak velük. Arra kérték őket, hogy január 5-én sötétítsék el a képernyőket. Többek között a Pirate Bay s csatlakozott, kezdőlapján szerepel a szolidaritást kifejező kép.
Bővebben az IT Cafe oldalán

A Dell belépet a biztonsági szolgáltatások piacára

A Dell megvásárolja az amerikai SecureWorks vállalatot, hogy szolgáltatási és tanácsadási részlegét IT-biztonsági kompetenciával erősítse. A vételárat az érintettek nem hozták nyilvánosságra, a készpénzes ügylet valószínűleg még az első negyedév során lezárul.
Bővebben a HWSW oldalán

Bemutatták a táblagépeket

A Las Vegas-ban megrendezett CES technológia kiállításon bemutatták a filmlejátszónak és univerzális távirányítónak is használható új táblagépeket, melyekből szétcsúsztatható és leszerelhető billentyűzettel szerelt változatok, és munkaállomás teljesítményre képes, izmos kiadás is érkezik hamarosan.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés