A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: iWiW | Facebook | Microsoft | Windows | mobilinternet

2010.
12.22.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Meg nem nevezett források szerint a Microsoft táblagépekre szánt Windowst fejleszt, a Windows Phone 7 eladási adatairól viszont titkolóznak. Az okostelefonok jól fogynak mostanában, hiszen egy hazai statisztika szerint egyre többen mobilneteznek.

Táblagépes Windows-t fejleszt a Microsoft

Egyes források szerint a Microsoft a Windows új, kimondottan az Apple iPadjéhez hasonló, érintőképernyős táblaszámítógépelre szánt változatával fog előrukkolni. A szoftvercég által egyelőre meg nem erősített információk szerint a táblagépes Windowst úgy tervezik, hogy az az ARM Holding által kidolgozott architektúrákat használó processzorokon is fusson. Ezeket a lapkákat többek közt mobiltelefonok, navigációs eszközökből és más hordozható eszközökben alkalmazzák.
Bővebben az Origo oldalán

Titkolják, hogy mennyi Windows Phone 7 fogyott

Nagy a titkolózás a Windows Phone 7-es mobilok eladási számai körül, csak azt tudni, hogy mennyi került kereskedőkhöz. Az elmúlt hat hétben nagyon sokat találgattak, hogy mennyit adott el a Microsoft a Windows Phone 7 operációs rendszerrel felszerelt mobilokból, de pontos számot senki nem tudott mondani. Most sincs hivatalos adat, egy szám azonban elhangzott egy interjúban, ez a 1,5 millió.
Bővebben az Index oldalán

Nem minden webshop felel meg az EU-nak

Egy év alatt a kétszeresére nőtt az uniós jogszabályoknak megfelelő üzletek száma, így a többségük, 84 százalék már biztonságos az európai fogyasztóvédők szerint. Az online jegyértékesítő oldalakkal viszont még komoly problémák vannak.
Bővebben az Origo oldalán

Egyre többen mobilneteznek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiadta a 2010 novemberére vonatkozó mobilnet-statisztikáját, amely ezúttal igazi meglepetéssel szolgált. Már hosszú ideje érdekes tendencia figyelhető meg az előfizetői bázison belül: ugyan minden hónapban rengeteg új előfizetést kötnek a szolgáltatók, azonban az aktív ügyfelek száma ennél mégis kisebb mértékben bővül - a régiek egy része lemorzsolódik. Novemberben azonban összesen 11 ezer új előfizetéssel a komplett bázis 1 millió 220 ezerre emelkedett, az aktív ügyfelek száma pedig 14 ezerrel 947 ezerre nőtt.
Bővebben a Nonstop Mobil oldalán

Sokat csúszik a digitális átállás

Az eredeti céldátumhoz képest legalább egy, de lehet, hogy három év késéssel történik meg az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása. A szükséges készülékek támogatása túl sokba kerülne.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Nincs már előnye az iWiW-nek
A múlt heti iWiW-átalakítás kapcsán az Origo igen büszkén mutogatta a hírfolyam testre szabhatóságát olyan funkcióként, ami "még a Facebookon sincs". Eddig tarthatott az öröm, bár Zuckerberg mérnökei bizonyára nem az iWiW-től kapták az ihletet, de ők is beépítették ezt a szerkezeti fejlesztést.
Bővebben a HWSW oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés