A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Telenor

2010.
12.20.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Három kábelszolgáltató is értékesíteni fogja a Telenor mobilinternet-szolgáltatását. Eközben a brit kormány megszabadulna az internetes pornótól. Csúszik a Google TV januári bemutatása, ám a Google Maps-et és a Body Browsert sikeresen tovább fejlesztette az vállalat óriás.

Megállapodott a Telenor a kábelszolgáltatókkal

Három kábeles szolgáltatóval, a DIGI Kft.-vel, a PR Telecom Zrt.-vel és a Tarr Kft.-vel állapodott meg mobilinternet-szolgáltatása értékesítéséről a Telenor. Az együttműködés értelmében a kábeltelevíziós cégek december közepétől a vezetékes megoldásaik mellett vezeték nélküli internetet is kínálnak az ügyfeleiknek. Ehhez a hálózati infrastruktúrát a Telenor biztosítja, míg a több szolgáltatást magába foglaló díjcsomagokat a partnercégek alakítják ki és értékesítik.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Késik a Google TV bemutatkozása

A január elején kezdődő Consumer Electronics Show lett volna a televíziós Google TV szoftver nagy bemutatkozó eseménye. A New York Times azonban úgy értesült, hogy a Google a bemutató elhalasztására kérte a gyártókat, mert megjelenés előtt tovább szeretné fejleszteni a szoftvert.
Bővebben az Index oldalán

Bárki kutathat a testében

A Google a kísérleti oldalán elérhetővé tett egy testkeresőt, a több mint két éve bemutatott Body Browsert, amely testünk felfedezéséhez nyújt szoftveres segítséget. Ez egyben alkalmas a nyílt forráskódú WebGL 3D-s specifikáció népszerűsítésére is. A Google ugyanis azt szeretné, hogy a grafikus processzorok 3D-gyorsítási képességeit kihasználó, webes alkalmazások fejlesztésére alkalmas környezet windowsos pc-ken is elterjedne.
Bővebben az Index oldalán

Cenzúráznák a pornót

Le akarja tiltani a pornót az internetről a brit kormány, ám a szakértők szerint nem lehet hatékonyan megoldani a teljes szűrést. Technológiailag sem lehetséges a pornográfia szűrése, ráadásul egyesek cenzor rendszerként értelmezik a lépést. A kormány felvette a kapcsolatot az internetszolgáltatókkal is, hogy közösen tárgyalják meg a terv megvalósítását.
Bővebben az Origo oldalán

Gyorsabb és szebb az új Google Maps

Néhány napja ismét frissült a Google Maps androidos verziója, a változások szinte ijesztőnek is tűnhetnek, figyelembe véve, hogy egy ingyenes mobiltelefonos térképszoftverről van szó. Az újítások két kiemelendő része a 3D megjelenítés, illetve a stabilabb offline működés.
Bővebben a HWSW oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés