A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Telenor

2010.
12.20.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Három kábelszolgáltató is értékesíteni fogja a Telenor mobilinternet-szolgáltatását. Eközben a brit kormány megszabadulna az internetes pornótól. Csúszik a Google TV januári bemutatása, ám a Google Maps-et és a Body Browsert sikeresen tovább fejlesztette az vállalat óriás.

Megállapodott a Telenor a kábelszolgáltatókkal

Három kábeles szolgáltatóval, a DIGI Kft.-vel, a PR Telecom Zrt.-vel és a Tarr Kft.-vel állapodott meg mobilinternet-szolgáltatása értékesítéséről a Telenor. Az együttműködés értelmében a kábeltelevíziós cégek december közepétől a vezetékes megoldásaik mellett vezeték nélküli internetet is kínálnak az ügyfeleiknek. Ehhez a hálózati infrastruktúrát a Telenor biztosítja, míg a több szolgáltatást magába foglaló díjcsomagokat a partnercégek alakítják ki és értékesítik.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Késik a Google TV bemutatkozása

A január elején kezdődő Consumer Electronics Show lett volna a televíziós Google TV szoftver nagy bemutatkozó eseménye. A New York Times azonban úgy értesült, hogy a Google a bemutató elhalasztására kérte a gyártókat, mert megjelenés előtt tovább szeretné fejleszteni a szoftvert.
Bővebben az Index oldalán

Bárki kutathat a testében

A Google a kísérleti oldalán elérhetővé tett egy testkeresőt, a több mint két éve bemutatott Body Browsert, amely testünk felfedezéséhez nyújt szoftveres segítséget. Ez egyben alkalmas a nyílt forráskódú WebGL 3D-s specifikáció népszerűsítésére is. A Google ugyanis azt szeretné, hogy a grafikus processzorok 3D-gyorsítási képességeit kihasználó, webes alkalmazások fejlesztésére alkalmas környezet windowsos pc-ken is elterjedne.
Bővebben az Index oldalán

Cenzúráznák a pornót

Le akarja tiltani a pornót az internetről a brit kormány, ám a szakértők szerint nem lehet hatékonyan megoldani a teljes szűrést. Technológiailag sem lehetséges a pornográfia szűrése, ráadásul egyesek cenzor rendszerként értelmezik a lépést. A kormány felvette a kapcsolatot az internetszolgáltatókkal is, hogy közösen tárgyalják meg a terv megvalósítását.
Bővebben az Origo oldalán

Gyorsabb és szebb az új Google Maps

Néhány napja ismét frissült a Google Maps androidos verziója, a változások szinte ijesztőnek is tűnhetnek, figyelembe véve, hogy egy ingyenes mobiltelefonos térképszoftverről van szó. Az újítások két kiemelendő része a 3D megjelenítés, illetve a stabilabb offline működés.
Bővebben a HWSW oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés