A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: IBM | Telekom

2010.
12.16.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Veszprém bejelentette, hogy két informatikai projektre kötött megállapodást az IBM-mel. Eközben a Magyar Telekom megalkotta az e-etikettet tartalmazó illemtankönyvet, ami segít eligazodni például a Twitter világában. A közösségi oldalt egyébként 200 millió dolláros tőkebefektetést kapott.

Összefogott az IBM és a veszprémi egyetem

Veszprém két informatikai projektre kötött megállapodást az IBM-mel. Az egyik keretében a vállalat felmérést készít Veszprém jelenlegi működéséről, és javaslatot tesz szóba jöhető intelligens, hatékonyságot növelő megoldások alkalmazására. A másik megállapodás alapján informatikai kutatólabor jön létre a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karán, ingyenes szoftverekkel, tananyagokkal és hallgatói ösztöndíjprogrammal. 

Elkészült az e-illemtankönyv

A Magyar Telekom kezdeményezésére elkészült Magyarország legátfogóbb e-etikett gyűjteménye. Célja egy olyan digitális ajánlásgyűjtemény kidolgozása volt, amely segíti az eligazodást az e-világban. Tanácsokat nyújt arra nézve, hogyan használjuk a modern kommunikációs platformokat udvariasan, mások zavarása nélkül, ugyanakkor a technikai lehetőségek adta kényelmi funkciókról történő lemondás nélkül.

Nem kelt el a Twitter

A pletykák szerint hetek óta licitháborút folytatott a legnagyobb amerikai és orosz technológiai tőkebefektetőcég a Twitter felvásárlásáért - azonban most úgy tűnik, mindketten veszítettek, a Twitter elutasítja a vételi ajánlatokat, cáfolja a tőzsdei bevezetés szintén régóta keringő hírét, és egy 200 milliós tőkebefektetéssel oldja meg pénzügyi problémáit. A befektetés a Twitter értékét 3,7 milliárd dollárra teszi. 

Ezek voltak a legnézettebb YouTube videók

2010-ben a legnépszerűbb Youtube-videót több mint 50 millióan nézték meg, az elsők között van pop-paródia, dupla szivárvány és reklámfilm, de egy 11 éves fiúcska általános iskolai fellépése is hatalmas sikert aratott. A Google tulajdonában lévő fájlmegosztóra naponta százezrével kerülnek fel házilag készített klipek és professzionális videók egyaránt.

Gyorsan változik a szoftver trend

Az agilis szoftverfejlesztés állt a HP idei szoftverkonferenciájának középpontjában, amihez a vállalat lényegében az összes szükséges projektmenedzsment- és szoftvertesztelő eszközt biztosítani kívánja. Aki nem vált módszertant, az képtelen lesz követni a változásokat, ijesztget a cég.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés