A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: IBM | Telekom

2010.
12.16.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Veszprém bejelentette, hogy két informatikai projektre kötött megállapodást az IBM-mel. Eközben a Magyar Telekom megalkotta az e-etikettet tartalmazó illemtankönyvet, ami segít eligazodni például a Twitter világában. A közösségi oldalt egyébként 200 millió dolláros tőkebefektetést kapott.

Összefogott az IBM és a veszprémi egyetem

Veszprém két informatikai projektre kötött megállapodást az IBM-mel. Az egyik keretében a vállalat felmérést készít Veszprém jelenlegi működéséről, és javaslatot tesz szóba jöhető intelligens, hatékonyságot növelő megoldások alkalmazására. A másik megállapodás alapján informatikai kutatólabor jön létre a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karán, ingyenes szoftverekkel, tananyagokkal és hallgatói ösztöndíjprogrammal. 

Elkészült az e-illemtankönyv

A Magyar Telekom kezdeményezésére elkészült Magyarország legátfogóbb e-etikett gyűjteménye. Célja egy olyan digitális ajánlásgyűjtemény kidolgozása volt, amely segíti az eligazodást az e-világban. Tanácsokat nyújt arra nézve, hogyan használjuk a modern kommunikációs platformokat udvariasan, mások zavarása nélkül, ugyanakkor a technikai lehetőségek adta kényelmi funkciókról történő lemondás nélkül.

Nem kelt el a Twitter

A pletykák szerint hetek óta licitháborút folytatott a legnagyobb amerikai és orosz technológiai tőkebefektetőcég a Twitter felvásárlásáért - azonban most úgy tűnik, mindketten veszítettek, a Twitter elutasítja a vételi ajánlatokat, cáfolja a tőzsdei bevezetés szintén régóta keringő hírét, és egy 200 milliós tőkebefektetéssel oldja meg pénzügyi problémáit. A befektetés a Twitter értékét 3,7 milliárd dollárra teszi. 

Ezek voltak a legnézettebb YouTube videók

2010-ben a legnépszerűbb Youtube-videót több mint 50 millióan nézték meg, az elsők között van pop-paródia, dupla szivárvány és reklámfilm, de egy 11 éves fiúcska általános iskolai fellépése is hatalmas sikert aratott. A Google tulajdonában lévő fájlmegosztóra naponta százezrével kerülnek fel házilag készített klipek és professzionális videók egyaránt.

Gyorsan változik a szoftver trend

Az agilis szoftverfejlesztés állt a HP idei szoftverkonferenciájának középpontjában, amihez a vállalat lényegében az összes szükséges projektmenedzsment- és szoftvertesztelő eszközt biztosítani kívánja. Aki nem vált módszertant, az képtelen lesz követni a változásokat, ijesztget a cég.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés