A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: iPad | Nokia | mobilfizetés | Microsoft

2010.
12.15.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már az egyik taxitársaság autóiban is lehet mobiltelefonon keresztül fizetni. Eközben jövőre nem csak a Microsoft mutatja be az új Windows 8-at, hanem a Nokia is megújítja készülékeit.

Januárban már bemutatják a Windows 8-at

A The New York Times értesülései szerint Steve Ballmer a Las Vegas-i CES-en be fog mutatni olyan eszközöket, amelyeken a Windows 8 operációs rendszer korai változata fut. A Windows 8-ról hivatalosan eddig semmit nem árult el a Microsoft, csupán kiszivárgott prezentációkból lehet tudni ezt-azt az operációs rendszerrel kapcsolatos tervekről. Így például azt, hogy a cég 2012-t célozta meg kiadási évként, és hogy az Apple egyes megoldásaiból is akarnak meríteni a fejlesztésekhez. A tervezett új funkciók között van az arcfelismerés-alapú bejelentkezés, illetve a Windows Store alkalmazásbolt.

Már taxiban i lehetséges a mobilfizetés

A Rádió Tele 5 Taxi Holding, a T-Mobile, a Telenor és az FHB Bank együttműködése révén mobiltelefonnal is lehet fizetni a taxi-szolgáltatásért, közel 900 taxiban. Hamarosan elérhető lesz az a funkció is, amellyel a taxitársaság weboldalán történő megrendelés esetén már az online rendeléskor, előre kifizethető lesz az utazás díja mobillal. 

Jövőre újít a Nokia

Hiába mutatta be a legújabb Symbian okostelefon-szoftvert idén ősszel a Nokia, jövőre tovább dolgozik rajta, és a készülékei végre kaphatnak ugyanolyan erős processzort is, mint a konkurencia. Kényelmesebben kezelhető felhasználói felületet, teljesen átszabott kezdőképernyőt, és szintén új, könnyen kezelhető webböngészőt és kétmagos, vagy akár optikai zoommal ellátott telefonokat terveznek 2011-re. 

Az iPad a legnépszerűbb kütyü

A Popular Science magazin számos kategóriában gyűjtötte össze az idei év legjobb fejlesztéseit az informatikai eszközöktől az építészeten át egészen az autóiparig. Talán nem meglepő, hogy a számítástechnikai eszközök listáján magasan az Apple iPad nevű táblagépe végzett az élen. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés