A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Kindle | Yahoo | YouTube

2010.
12.14.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyes hírek szerint a Yahoo már a végét járja, ezt az is alátámasztja, hogy tömeges elbocsájtásra készülnek. A McDonalds-ot is érte ma némi kellemetlenség, mert hackerek feltörték az adatbázisukat és ellopták a felhasználók adatait. Más technológiai cégek viszont örülnek a karácsonynak és annak, hogy többet költenek az emberek, mint tavaly. Így már rekordmennyiség fogyott a Kindle-ből és a War of Warcraftból.

Idén 700 milliárd videót néztek a YouTube-on

A YouTube már közzétette 2010 legnézettebb internetes videóinak toplistáját. A videomegosztó adatai szerint november végéig összesen 700 milliárd videót játszottak le a felhasználók a YouTube-on, és 13 milliárd órányi új videót töltöttek fel a rendszerbe. A videomegosztó két toplistát adott ki: egyet a klipeknek, egyet minden másnak. Az online videózás és a zeneipar összefonódását jól jelzi, hogy az előbbi lista tizedik helyezettjét is dupla annyian nézték meg, mint utóbbiból a listavezetőt.
Bővebben az Index oldalán

Adatokat loptak a McDonalds-tól

A McDonalds hivatalosan is elismerte, hogy hekkerek jutottak be a cég egyik adatbázisszerverére, és megszereztek egy olyan adatbázist, amiben felhasználói adatok voltak. Az ellopott személyes adatok mcdonaldsos online nyereményjátékokon kitöltött kérdőívek feldolgozásából származtak.
Bővebben az Index oldalán

Korábban és többet vásárolunk karácsonyra

Az LG Electronics immár harmadik éve végez kiterjedt piackutatást a karácsonyi bevásárlási szezonban. A mostani felmérés novemberben készült. A kutatás egyik lényeges tanulsága, hogy egyre korábban kezdjük a karácsonyi ajándékok beszerzését. Az idei karácsony egyik legkeresettebb műszaki cikke az okostelefon lehet, fej-fej melletti versenyben a televíziókkal, kedveltek emellett különböző, kisebb értékű számítástechnikai kiegészítők is. A háztartási kisgépek csak ezután következnek, DVD-lejátszókat és hordozható zenelejátszókat is kevesebben vásárolnak, ami a piac telítődésére utalhat.
Bővebben a HWSW oldalán

Válságban a Yahoo?

A korai internet korszakának egyik legnagyobb ikonja az amerikai Yahoo, mely már lassan egy évtizede küzd a fennmaradásért. A válság újabb jele, hogy - amint az AP hírügynökség tudósítójának egy bennfentes forrás névtelenül elárulta - tömeges elbocsátásra készülnek a vállalatnál, hat-hétszáz alkalmazottat fognak elküldeni a közeljövőben, ami öt százaléka a körülbelül 14 ezres összlétszámnak. A cég még nem adott ki hivatalos közleményt, ám a beszámoló szerint a bejelentésre még ma sor kerül.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Rekordmennyiség fogyott a játékból

A The Cataclysm alcímet viselő kiegészítőcsomagot a World of Warcraft (WoW) játékosai közül 3,3 millióan vásárolták meg a megjelenés napján ezzel rekordot döntve. A több mint hárommilliós eladási szám manapság már csak PC-s játék esetében számít nagynak, a konzolokra megjelent Black Opsból például a megjelenés napján mintegy hétmillió darabot adtak el.
Bővebben az Origo oldalán

Rekordmennyiségű Kindle-t adtak el

Az idei karácsonyi vásárlási szezon alatt az Amazon többet adott el Amazon Kindle nevű e-könyv-olvasójából, mint tavaly egész évben. Bár a pontos eladott darabszámot a cég nem közölte, csupán azt, hogy milliónyi eladott készülékről van szó, amelynek karácsonyi eladásai meghaladják a tavalyi év teljes forgalmát.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés